Emre Dörter, Mustafa Erkatırcı ve Serdar Ateşer’in “Great Emptiness” Filmi WAF’ta Gösterime Giriyor

Emre Dörter ve Mustafa Erkatırcı tarafından filme alınan ve ses tasarımı Serdar Ateşer tarafından yapılan "Great Emptiness" isimli film World Architecture Festival'in ilk günü olan 30 Kasım'da saat 14:15'te gösterime girecek.

“Dünyanın dört bir yanında milyarlarca insan Covid-19 salgını tarafından esir alınarak fiziksel olarak izole oldu. Kentsel mekanı temsil etme, etkileme ve hissetme şeklimizi yeniden şekillendirmenin eşiğinde, karşılaştığımız bu büyük boşluğu tanımalı, tanımlamalı ve kabul etmeliyiz. “Great Emptiness”, arşivlenmiş drone görüntüleri seçkisiyle mega kentteki kamusal alanların eşi görülmemiş ıssızlığını ortaya koyuyor. Otoyollardan otoparklara, havaalanlarından tren istasyonlarına, İstanbul Boğazı’ndan İstiklal Caddesi’ne, kentsel mekanı şekillendiren hareketlilik ve akış eksikliği, tanıdık olana garip geliyor. İnsan varlığı görünmemesine rağmen inkar edilemez şekilde mevcut.

İklim adaleti de dahil olmak üzere adalet kavramı mega şehirlerde daha okunaklı; sosyo-ekonomik adaletsizlikler temelde kültürel veya sembolik adaletsizliklerle bağlantılıdır. Karantina sırasında kuş bakışı aşağıya bakıldığında, sokaklarda dolaşan insanların yokluğunda bile ayrımcılık açıkça ortaya çıkıyor.”

“Havadan görüntüler, kent koşullarını sorgulamak için tarafsız bir analitik araç işlevi görebilir. Öte yandan, karantina dönemindeki kent hissi, Lautréamont’un, çok sürrealist bir izlenimle muhteşem bir gerçekliği “deneyimlediğimiz” şiirini çağrıştırıyor.”

World Architecture Festival’in dijital versiyonu olan WAF Virtual’de Gökhan Avcıoğlu’nun 1 Aralık saat 16:20’de Turkish Stone, Murat Tabanlıoğlu’nun ise 2 Aralık saat 13:30’da WAF Around the World – İstanbul başlıklı konuşmaları olacak.

Bütün program ve detaylı bilgiyi https://www.worldarchitecturefestival.com/wafvirtual-2020-programme adresinde bulabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın