“Emre Arolat Architects” Web Sitesi Yenilendi

EAA'nın yeni web sitesi, niteliği ile mimarlık ortamına olumlu katkı sağlayacak.

EAA’nın resmi web sitesi daha önce olduğu gibi yine WordPress üzerinde geliştirilmiş. Oldukça etkili bir arayüze sahip web sitesinin açılışında, son günlerdeki gündeme paralel olarak Sancaklar Camisi görselleri kullanıcıyı karşılıyor.

Emre Arolat da dahil olmak üzere tüm ortakların takımın alfabetik bir parçası olarak gösterilmesi dikkat çekici. Yine de bu gösterimde sıralamanın soyadına göre yapılabileceği de tartışma konusu.

Projeler menüsü altında yer alan “kronolojik” projelerin nasıl sıralanacağını anlatırken, diğer yapı kategorileri süzme işlevi görüyor. Burada bir mantık hatası göze çarpıyor.

Kurumsal grafik kitabı var mı? O kitapta bu kullanım var mı bilinmez ama logonun, web sitesinin yeni halinde kullanımıyla ilk kez karşılaşıyoruz.

En kolay eleştirebileceğimiz yanı ise Türkçesi’nin olmayışı. Türkiye’den bir ofisin uluslararası ortamda faal olma ve hatta artık etkin olma çabası takdir ve heyecanla izlenebilir. Lakin web sitesinin Türkçe bölümünün ofisin uluslararası olma çabasına zerre kadar zarar vermeyeceği de aşikar.

Yeni web sitesi niteliği ile mimarlık ortamına olumlu katkı sağlayacak, emeği geçenlerin eline sağlık.

Etiketler

4 yorum

  • elifcan-duygun says:

    yıllardır bir web sitesi için daha iyi ne yapılabilirdi diye düşünüyordum, bulamıyordum.

  • elif-kivrak says:

    Çok iyi olmuş

  • mehmet-perk says:

    Web sitesi tasarımı ve mimarlık aslında birbirine çok yakın çalışmalar. Bir konut sitesinin erişilebilir olmasına nasıl çalışılıyorsa, aynı çalışmalar web sitesinde de yapılır.

    Benim bu web sitesinde gördüklerim çağdaş bir arayüz, iyi makyaj fakat erişilebilir değil. Kullanılabilirlikte bariz hatalar var, navigasyon hataya sürüklüyor, yazılar zor okunuyor, bazı sayfalar mobil cihazlarda açılmıyor vs.

    Bu tasarım yaklaşımı EAA’nın genel tasarım yaklaşımı mı? Yoksa bu web sitesi kendilerinin bilgisi dışında mı yapıldı? Neden EAA gibi bir ofis bunlara neden dikkat etmez?

Bir yanıt yazın