Emre Arolat Architects Tarafından Tasarlanan Tekfen Kağıthane OfisPark, 2012’ye Hazır

Emre Arolat Architects tarafından tasarlanan, avantajlı konumu ve gelişen ulaşım altyapısıyla öne çıkan Kağıthane'de inşa edilen Kağıthane OfisPark projesinin inşaatı tamamlandı.

Kağıthane’nin mevcut dokusuna uyumlu, A sınıfı ofis kompleksi olarak tasarlanan proje, konsepti, fonksiyonelliği ve sunduğu geniş yaşam alanlarıyla rahat ve çağdaş bir mekanda çalışma imkânı sunuyor.

İnşaatı tamamlanan ve satış-kiralama faaliyetleri hız kazanan Kâğıthane OfisPark projesinin satış ofisinde Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel ve Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş’ın katılımı ile bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, inşaatına Ağustos 2009’da başlanan ve yaklaşık 75 milyon TL yatırım ile gerçekleşen projenin son aşamasına gelindiğini belirterek, satış ve kiralama faaliyetleri devam eden projenin Ocak 2012’de teslim edileceğini açıkladı. Egesel, “İstanbul’un tarihi semtlerinden Kâğıthane’nin kentsel dokusundan ilham alarak tasarlanan Kâğıthane OfisPark’ın, bölgede kentsel dönüşüme öncülük ettiğine inanıyoruz” dedi.

Kâğıthane Ofispark: yeni ofis normlarını belirleyen bir proje
Egesel sözlerine şöyle devam etti, “Ofis hayatının tüm detayları düşünülerek tasarlanan projede, ofislerin yanı sıra alışveriş, yeme-içme, ortak avlu gibi olanaklarıyla bir iş yerinden çok daha fazlasını sunan geniş sosyal yaşam alanları mevcut. Tek ve yüksek ofis bloğu yerine bölgenin dokusuna uygun olarak parçalı ve bir avlu etrafında yaşayan bir yerleşim tercih ettik. Kağıthane OfisPark’ta, tek katta 230 m2‘den 1.600 m2 büyüklüğe kadar kiralanabilir alanlar bulunuyor. Kullanım ihtiyacına göre ofis katından, müstakil bloklara kiralama alternatifleri sunuyoruz. Cam köprülerle bloklar arası kolay geçiş imkânı var. Sınıfından ve benzerlerinden farklı olarak, 4,30 metrelik kat yüksekliği ile ferah bir çalışma ortamı sunuluyor.”

Kâğıthane OfisPark yüzde 24 enerji tasarrufu sağlıyor
Ömer Egesel, “Yerel ve nitelikli malzeme seçimi ve tüm kaynakların verimli kullanımı gibi her türlü yaşam, kullanım ve işletim standartlarına uygun olmasına büyük önem verdik. Sonuçta Kağıthane OfisPark ASHRE 90.1 (Amerikan Bina Enerji Verimliliği Standardı) standardına kıyasla enerji tüketimi olarak %24 daha verimli olarak tamamlandı. Bu da son kullanıcılara işletme giderlerinde önemli bir avantaj olarak geri dönecek” dedi.

Egesel, Kağıthane OfisPark’ın Amerikan Yeşil binalar Konseyi tarafından verilen LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Office Shell&Core (Çekirdek ve Kabuk) kategorisinde LEED gümüş sertifikası sahibi olacağını da sözlerine ekledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın