Emre Arolat, 8. Kadir Has Ödülleri “Sanatta Üstün Başarı Ödülü”ne Layık Görüldü

8. Kadir Has Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül, bu yıl kültür-sanat alanında “Sanatta Üstün Başarı Ödülü” ve “Gelecek Vadeden Sanatçı Ödülü” olmak üzere iki kategoride verildi.

Çok sayıda başvuru ve aday önerisi arasından Değerlendirme Kurulu’nca yapılan değerlendirme sonucu “Sanatta Üstün Başarı Ödülü”nü, farklı konulardaki başarılı mimarlık çalışmalarıyla önemli projelere imza atmış mimar Emre Arolat kazandı. Arolat, ödüle, ulusal ve uluslararası tanınırlığını kanıtladığı çok sayıda proje ve ödül, sürdürmekte olduğu yenilikçi ve öncü projeleri ve mimarlık ve tasarım konularında yarattığı toplumsal bilinç nedeniyle layık görüldü. Mimar Emre Arolat aynı zamanda 20 bin Dolar para ödülünü de almaya hak kazandı.

“Gelecek Vaat Eden Sanatçı” ödülünü ise, 18 yaşındaki piyano sanatçısı Lara Melda genç yaşında elde ettiği üstün virtüözlük başarıları ile kazandı. Melda ödüle, dünyanın en saygın yarışmalarında kazandığı ödüller, evrensel düzeyde önemli orkestralarla verdiği konserler yetenek ve sanatsal gücünün bir göstergesi olarak kabul edildiği jüriler ve yaptığı kayıtlarla layık görüldü. Lara Melda, 10 bin Dolar para ödülünün de sahibi oldu.

Ödülün değerlendirme kurulunda aşağıdaki isimler bulunuyordu:

– Yahşi Baraz (Galeri Baraz)

– Oya Eczacıbaşı (İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı)

– Prof.Dr. Dikmen Gürün (İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü)

– Doğan Hızlan (Hürriyet Gazetesi Yazarı)

– Prof.Dr. Hasan Bülent Kahraman (Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı)

– Prof.Dr. Gülsün Sağlamer (Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi – İTÜ Eski Rektörü)

– Görgün Taner (İKSV Genel Müdürü)

Kadir Has Anma ve Ödül Töreni 24 Mart 2012 tarihinde yapılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın