Emmanuelle Moureaux’nun İlk Halka Açık Sanat Heykeli: mirai

Büyük ölçekli enstalasyonları ile tanınan Emmanuelle Moureaux'nun ilk halka açık sanat heykeli Tokyo'da açıldı.

Heykel, Japonca’da “gelecek” anlamına gelen “mirai” adını taşıyor. Moureaux’nun devam eden “100 colors” enstalasyon serisinin bir parçası olarak “mirai” gelecek 100 yılı (2020-2119) 100 farklı renk tonunda görselleştiriyor.

“100 colors”, 2013 yılında başlayan ve renklerin 100 renk tonunun kullanıldığı bir enstalasyon serisi. Moureaux bu seri aracılığıyla insanlara duyularıyla renkleri görme, dokunma ve hissetme fırsatları vermek istiyor.

592 büyük rakamdan oluşan 4 metre yüksekliğindeki heykelin yapısı, çocukların eserle etkileşim kurmasına yetecek kadar büyük bir boşluk sağlıyor. Ayrıca, heykelin gövdesinin içine bakıldığında yoldan geçenler, renkli geleceğin aslında yapısal olarak beyaz sayılarla temsil edilen geçmiş tarafından desteklendiğini fark edebiliyorlar.

mirai, Tachikawa Stage Garden’ın giriş meydanında kalıcı olarak sergileniyor.

“Tokyo’ya ilk geldiğimde, caddede taşan renkler beni büyüledi. O anda Japonya’ya taşınmaya karar verdim. Çok sayıda mağaza tabelası, uçan elektrik kabloları ve çeşitli hacimlerdeki binalarla çerçevelenmiş mavi gökyüzü, şehirde üç boyutlu “katman” yarattı. Sokaktaki renk seli, mekanda karmaşık bir derinlik ve yoğunluk oluşturdu. Tokyo’daki bu silinmez renk ve katman deneyimleri, alanı renklerle bölmek (yaratmak) anlamına gelen “shikiri” kelimesi, tasarım konseptimin esin kaynağı ve özüydü. Tokyo’dan ilham alan duyguya değer vererek renklerin güzelliğini sonuna kadar göstermek istiyorum. Tokyo’nun ortasında 100 renk sergileyerek taşan renklerle çevrili olma hissini de paylaşmak istiyorum.”
Emmanuelle Moureaux, Eylül 2013

Etiketler

Bir yanıt yazın