Emmanuel Macron, Notre Dame Katedrali’nin Aslına Uygun Restore Edileceğini Açıkladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Notre Dame Katedrali'nin “bilinen son görsel durumuna” geri getirileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz yıl Fransız Hükümeti, katedralin yeniden inşasında yeni fikirlere yer açmak için uluslararası bir tasarım yarışması konusunu ortaya atmıştı. Ancak Emmanuel Macron, Fransa’nın tarihi eserlerinin baş mimarı Philippe Villeneuve, Kültür Bakanı Roselyne Bachelot, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve Fransız Senatosu gibi özdeş bir restorasyon çağrısı yapan birkaç tanınmış Fransız figür ile hemfikir olarak katedralin aslına uygun restore edileceğini duyurdu.

The Associated Press’e göre, yangının ardından Notre Dame Katedrali’nin zemininde yapılan derin temizlik bir yıldan fazla sürmüş ve işçiler sadece bir önceki renovasyon çalışmasından kalan, binanın etrafındaki iskeleyi kaldırmaya başlamış. Yeniden inşa sürecine 2021’den önce başlanmayacak. Notre Dame meydanı ise halka açık.

Eugène Viollet-le-Duc tarafından 1859 yılında katedrale eklenen çan kulesi de “Gotik sanat şaheserinin özgünlüğünü, uyumunu ve tutarlılığını sağlamak için” kullanılacak.

Macron, Katedral’in açılışının 2024’te Paris Olimpiyatları’na yetişmesini umuyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın