“Émergence Lafayette”: Lyon, Fransa’da Yenilenme ve Geliştirme Projesi

Ogic tarafından yürütülen Emergence Lafayette programı, AUC tarafından Lyon'da hayata geçirilen Part-Dieu bölgesinin yenilenme ve geliştirme projesinin bir parçası.

Fotoğraflar: Sergio Grazia

 

Lyon’un Part-Dieu semtinde yer alan projede 138 konut birimi, 8.600 metrekarelik ofis alanı, işçi konutu, ibadet merkezi, ortak çalışma alanları ve mağaza bulunuyor. Proje, SUD Architectes, ITAR Architectures ve Wilmotte & Associés iş birliğinde tasarlanmış.

Paylaşılan bir BIM modeli, ortak üretim programları ve iş birliğine dayalı çalışma programı, tasarım, inşaat ve tahsis aşamaları boyunca devam etmiş. Bu iddialı programın amacı sosyal çeşitlilik ve karma kullanım olmuş. Buradaki zorluk, sakinleri Part-Dieu bölgesinin kalbine, ofisler, konutlar, mağazalar ve hizmet alanlarının yanı sıra bir şapelin karma kullanımlı programı aracılığıyla geri çekmekti.

Sosyal konut, tek ebeveynli aileler, çocuk koruma kurumlarından gelen gençler, burslu öğrenciler ve maddi zorluk çekenler de dahil olmak üzere çeşitli insanların gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış. Kullanıcıları iş çevresinde bir araya getirmek ve profesyonel bağlantılar için anlamlı bir ortam sağlamak amacıyla işçi konutunun zemin katında bir ortak çalışma alanı kurulmuş. Bu çalışma alanı, genç çalışanların mesleki entegrasyonunu teşvik etmek için aralarında bir bağlantı kurulmasına teşvik ediyor.

Projenin özü, gün boyunca halka açık olan ara sokak. Sokak, ofislere, şapele ve konut birimlerine erişim sağlıyor, Cours Lafayette ve Rue de la Villette arasında, sakin bir yaya geçidi oluşturuyor. Seçilen malzemeler, binalar arasında bir uyum ve etkileşim duygusu sağlıyor.

 

 

Etiketler

Bir yanıt yazın