“Emek”in Üstüne Kurulan Grand Pera Kendini Anlatıyor

Emek Sineması'nın kopyasını en üst katında açmaya hazırlanan Grand Pera kompleksi, hakkındaki sorulara web sitesi üzerinden yanıt veriyor.

Yıllardır mimarlık ve kent gündeminin odağında yer alan Emek Sineması, Kamer İnşaat’ın yürüttüğü Grand Pera projesi kapsamında yıkılmıştı. Yürütülen hukuki mücadeleler neticesinde elde edilen durdurma kararlarına rağmen Grand Pera kompleksi şimdilerde açılışa hazırlanıyor. Emek Sineması’na da replika olarak en üst katında yer verilecek olan projenin tanıtımı için hazırlanan web sitesinde, projenin görsellerinin yayınlanmasının yanı sıra Cercle D’Orient binasının restorasyonu ve Emek Sineması ile ilgili sorulara da yanıt veriliyor.


Restorasyon öncesi ve sonrası görüntüler

Grand Pera projesi alışveriş merkezinin ötesinde “İstanbul’un en değerli tarihi binalarından biri olan Cercle d’Orient’ı, yüksek bir restorasyon kalitesiyle içinde barındıran, sokakla bütünleşik, Beyoğlu’na özgü pasaj kültürünü modern bir anlayışla yorumlayan, yeni nesil bir yaşam alanı.” olarak sunulurken “Merak Ettikleriniz” başlığı altında da “Emek Sineması neden taşındı?”, “Cercle D’Orient binası ve Emek Sineması nasıl restore edildi?” gibi sıralanan bir dizi soruya cevap veriliyor.

Web sitesini buradan inceleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın