‘Emek projesi İTÜ raporludur’

Kültür Bakanı Günay, İTÜ raporlu projenin Emek Sineması'nın dokusunun değiştirilmeden birkaç kat yukarı taşınmasını öngördüğünü belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul’un Beyoğlu semtindeki Emek Sineması ile ilgili projenin yürütmesinin durdurulması talebinin idare mahkemesi tarafından reddedilmesiyle ilgili olarak, Emek’i çok önemsediğini ve korunması konusunda ısrarcı olduğunu belirtti. Sinemanın bulunduğu alanın bakanlığa ait olmadığına dikkat çeken Günay, “Konunun doğrudan tarafı değiliz ama Emek’in dokusunun bozulmamasını İstiklal Caddesi açısından çok önemsiyorum” dedi. İTÜ raporuna dayandırılarak hazırlanan projeyi incelediğini anlatan Günay, “Emek’in herhangi bir parçasının ziyan edilmeden, değiştirilmeden asansör sistemiyle birkaç kat yukarıya taşınması”nın öngörüldüğünü de belirtti.

AKM ONARIMI 2012’DE
Emek’in karşı köşesinde bulunan AVM’ye işaret eden Bakan Günay, sözlerine şöyle devam etti: “Orası İstiklal Caddesi’nin konseptine hiç uygun değil. Tescilli binalar o AVM inşaatı sırasında yok edildi. Ne bir yürüyüş hatırlıyorum ne de yargıya gitme… Özel sektörün yaptığı, tarihsel dokuyu tümüyle ortadan kaldıran bir projeye karşı bu kadar sessiz ve ilgisiz kalınırken, ‘Emek çok özel bir mekândır. Bir tek parçası ziyan edilmeden, asansör sistemiyle yukarı kaldırılmadır’ hükmüne niye bu kadar itiraz ediyorlar?” AKM’nin 2012’de iç onarımına başlayacaklarını aktaran Günay, “Tiyatro ve konser salonlarını kullanılabilir hale getireceğiz. Binayı güçlendirecek elektrik, aydınlatmayı elden geçireceğiz. Yakında ihaleye çıkacağız. Onarım kendi bütçemizden yapılacak” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın