Elips Tasarım’a European Property Awards 2019’dan Ödül

Elips Tasarım Mimarlık tarafından tasarlanan “B_House”, uluslararası arenada mimari ve iç mimari projelerin yarıştığı European Property Awards 2019’da “Architecture Single Residence” (Tekil Konut Mimarisi) kategorisinde ödüle layık görüldü.

Y. Mimar Feza Ökten Koca’nın liderliğinde ulusal ve uluslararası ölçekte ödüllü mimari ve iç mimari projelere ve mobilya tasarımlarına imza atan Elips Tasarım Mimarlık, Konya’da bulunan ve 2018 yılında tamamlanmış olan B_House projesiyle, European Property Awards 2019’da “Architecture Single Residence” (Tekil Konut Mimarisi) kategorisinde, Avrupa’nın farklı ülkelerinden çok sayıda projeyi geride bırakarak ödül almaya hak kazandı.

B_House’un tasarımında Konya şehrini ve Mevlana’yı özümseyerek, ev sahiplerinin yaşamlarına anlam ve rahatlık katmak amacıyla modern ve geleneksel öğeleri birleştirmek amaçlanmış. Mevlana’nın, “Ne olursan ol yine gel…” çağrısından ve “Her farklının içinde bir benzer bulunabilir” düşünce biçiminden ilham alınan tasarımın bağlamını Konya şehrinin; yaşamı ve evreni devamlı bir gelişim, değişim ve yenilik içinde görmesiyle oluşan kimliği oluşturmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın