ELEMENTAL, 4 Konut Projesini Açık Kaynak Olarak Kullanıma Açtı

ELEMENTAL, 4 Konut Projesini Açık Kaynak Olarak Kullanıma Açtı

Şilili mimarlık ofisi ELEMENTAL, dört konut projesini kamuya açarak 15. Venedik Mimarlık Bienali'nin temasına göz kırpıyor.

Pritzker Ödüllü mimar Alejandro Aravena’nın ofisi ELEMENTAL, sosyal konut projelerinden dördünü açık kaynak olarak kamuya açtı. Aravena bu açılımın, dünyanın dört bir yanındaki hızlı göçün doğurduğu barınma sorunuyla mücadele etmek üzere bir destek teşkil edeceğini ve böylece 15. Venedik Mimarlık Bienali’nin temasına dair de bir mesaj verdiklerini ifade ediyor.

DWG dosyalarının paylaşıldığı dört sosyal konut projesi düşük bütçeli temel elemanlardan oluşması ve istenildiği zaman sakinleri tarafından genişletilebilme esnekliğine sahip olması bakımından önemli birer kaynak teşkil ediyor.

Quinta Monroy, Lo Barnechea, Monterrey ve Villa Verde projelerinin planlar, kesitler, görünüşler, arazi planları ve detaylar olmak üzere tüm çizimleri ELEMENTAL’ın web sitesinde kullanıma açıldı. Bunların yanında ekip web sitesinde projelere dayanak oluşturacak prensipler üzerine de özet bilgi veriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın