Ekvador’da Manzara İle Uyum İçinde Bir Tuğla Ev

Diez + Muller Arquitectos tarafından tasarlanan Casa Cangahua, sıradan bir inşaat malzemesinin olası biçimsel niteliklerini araştıran lüks bir banliyö konutu olarak hayata geçirilmiş.

Casa Cangahua, Ekvador’un başkenti Quito şehrine bakan lüks bir banliyö rezidansı olarak tasarlanmış. Ekvador’un başkentinin hemen dışındaki yamaçlarda yer alan konut, eğimle bütünleşmeye çalışan, rakımdaki değişiklikleri sürdüren ve vurgulayan, aynı zamanda çevredeki renk ve dokularla ilişki kuran bir yapı olarak inşa edilmiş. Bu uyum malzeme, plan ve mekan yerleşimi açısından belirli özelliklere sahip iki kümelenmiş binada da sağlanmış.

Kısmen doğal toprağa dayanan evin bodrum katı, taşıyıcı yapıyı oluşturan ve büyük camlı duvarlarla birleştikleri iki açık hava avlusunu çevreleyen sağlam beton duvarlardan oluşmuş. Bu katta eşikleri solarak içerisi ile dışarısı arasındaki sürekliliği vurgulayan geniş oturma odaları yer alıyor.

Yatak odaları, çift eğimli bir çatı evinin arketipik hacmi olarak modellenen, çeşitli şekillerde eklemli ve tamamen tuğla kaplı olan üst katta düzenlenmiş. Dar ve yüksek Fransız pencereleri ve çatı pencereleri iç mekanlara farklı yönlerden ve değişen yoğunlukta süzülen doğal ışığın kalitesini artırmak için özel olarak tasarlanmış. Sonuç olarak ışığın kil kabuğunu zenginleştiren ve incelten tuğla örgülü yüzeylerden geçerken çoğalması sağlanmış.

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın