Ekolojik yaşamın okulu: Yaşam okulu

Buğday Derneği ve Atlas Dergisi ortaklığı ile gerçekleştirilen Yaşam Okulu, Buğday'ın Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi'nde 1-7 Temmuz tarihlerinde ikinci kez gerçekleştirilecek.

Buğday Derneği’nin, kendi özkaynakları ile ayakta duran, kırsal bir model oluşturmak, ekolojik yaşamın konularıyla ilgili araştırma-geliştirme çalışmalarını koordine etmek ve yöresel, ekolojik ve diğer doğa dostu üretimler konusunda eğitim çalışmaları yürütmek amacıyla Küçükkuyu Çamtepe’de kurduğu Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi’nde “Yaşam Okulu” başlığıyla bir program düzenleniyor.

Yaşam Okulu’na katılanlar yaşamın yalın ve olağan döngülerini, doğanın kendisinde, derede, tarlada ve okulda fark etmenin yollarını keşfedecekler. Kaz Dağları’nın eteklerinde kurulu Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi’nde bir hafta boyunca geçmişin unutulmuş bilgeliklerini öğrenecek, doğanın örüntülerinden masalların erdemlerine uzanan yolculukta, düşünme ve öğrenme yetilerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Yaşam Okulu’na katılanlar, kendilerini ve onları çevreleyen evreni tanıma; gezegeni, bugünü ve geçmişi anlama yolunda adım atacak ve gezegenin gereksindiği bilgileri keşfedecekler.

20 KİŞİLİK KONTENJAN
Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi’nin taş yapı binasında yapılacak derslerin yanı sıra zeytinlikler, dere boyları, patikalar da yaşam okulunun ders mekânları arasında… Okul programında ayrıca tartışma oturumları, Tugay Başar ile beden perküsyonu ve pratik egzersizler de yer alıyor. Ateş başı sohbetleri, gökyüzü gözlemi ve oyunlarla devam edecek Yaşam Okulu, prehistorik bir yerleşim olan Bursa-Aktopraklık kazı alanında sona erecek. Yaşam Okulu katılımcıları, başvurular arasından seçilerek belirlenecek. Kontenjan 20 kişi ile sınırlı.

Programın konu başlıkları
Yaşam Okulu programının başlığı “İçsel ve dışsal alanlarda insan ve doğa” olarak belirlendi. Programdaki konu başlıkları ve eğitmenler şöyle;
 

– Doğanın Dili, Güven Eken – Doğa Derneği
– Örüntü Gözü, Mustafa F. Bakır – Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü
– Örüntü Sistemleri ve Kaotik Yapılar, Mekanizmalar, Dr. Sinan Canan
– Nasıl düşünür, nasıl hatırlar, nasıl algılarız? Dr. Sinan Canan
– Sağlığın ve Hastalığın Doğası, Dr. Günnur Başar – Şifahane
– Gezegeni kurtaran masallar, Özcan Yüksek – Atlas Dergisi
– Doğanın ve yaşamın farkındalığı: Haiku, Burcu Arık – Doğa Güncem
– Anadolu Sembolizmi – Ahmet Yazman
– Yerleşimin ve Kültürün kökenleri, Dr. Necmi Karu l– İ.Ü. Arkeoloji Bölümü Prehistorya ABD

Etiketler

Bir yanıt yazın