Ekoloji Meclisi Kuruldu

Çok sayıda çevre örgütü ve demokratik kitle örgütü bir araya gelerek, Ekoloji Meclisi’ni kurdu. Mimarlar Odası İstanbul şubesinde yapılan açıklamada, il ilçe ve bölgelerde ekoloji meclislerinin oluşturulması için çağrıda bulundu.

Burada konuşan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyesi Fatoş Osmanağaoğlu, ekoloji meclisinin kuruluşunu “İktidar sermaye ortaklığının karşısında örgütlü bir güç olarak, deneyimlerimizi birleştirmeye, dayanışmayı büyütmeye, yaşam mücadelelerimizi ortaklaştırmaya kararlıyız” diyerek ilan etti.

Haydarpaşa, Emek, Gezi Parkı…

İstanbul’da ormanın, suyun kalmadığını ifade eden Osmanağaoğlu, “Son oksijen alanlarımız Kuzey Ormanları, iktidarın ‘çılgın projeleri’ 3. Köprü, 3. havalimanı, Kanal İstanbul, ‘kentsel dönüşüm’ adı altında riskli alan ilan edilerek elimizde alınan mahallelerimiz, ya AVM ya da otel yapılacak tarihi ve kültürel varlıklarımız, Haydarpaşa, Emek sineması, Gezi Parkı hepsi rant ve kâr uğruna yok edilmektedir” diye konuştu.

Ekoloji ve demokrasi mücadelesini birlikte yürüteceklerini söyleyen Osmanağaoğlu, “Anadolu’nun her köşesinde yaşamı ve yaşam alanlarını koruyanları, mücadeleyi büyütmeye, birlikteliğe davet ediyoruz” diye konuştu. Ekoloji Meclisi ilk toplantısını 6 Aralık’ta Ankara’da gerçekleştirecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın