Ekoloji atölyesinde madenler ve santraller konuşuldu

Atölye çalışması Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa, EGEÇEP Dönem Sözcüsü Ertuğrul Barka ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Beyza Metin'in katılımı ile gerçekleştirildi.

Ertuğrul Barka, “Sosyal projeler adı altında toplumsal yıkımı körüklerken, köylüleri birbirine düşürüyorlar. Bunlar, kârları için siyasi iktidarları da değiştirebilecek güce sahipken, ülkelerde iç savaş bile çıkarabiliyorlar. Ruanda, Nijerya, Irak bunun örnekleri” diye konuştu. Mühendis Beyza Metin de nükleer santrallerin zararlarını rakamsal verilerle ortayla koydu. Metin, “Akkuyu’ya kurulacak santral Akdeniz’de deniz yaşamını bitirir. Bu santralin kurulmasındaki asıl amacın Avrupa Birliğinin başından atamadığı nükleer atıkları Toros Dağlarının altına gömmek” dedi.

Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Çernobil ve Fukishima kazalarından sonra o bölgelerde yaşamın yok olduğuna dikkat çekerek, “Bir hekim olarak nükleer santrallere karşıyım. Yaşanacak bir kazanın etkileri konusunda Çernobil ve Fukishima bize olacakları gösteriyor.” diye konuştu. Atölye çalışması soru yanıt şeklinde devam etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın