Eğitim ve İnovasyonun Buluşma Noktası: 245 Beacon Street

Eğitim ve İnovasyonun Buluşma Noktası: 245 Beacon Street

Mühendislik okulu olan Boston College, enerji, çevre ve sağlık gibi alanlarda tek bir disiplini aşan karmaşık sorunlara ev sahipliği yaparak araştırma ve eğitime odaklanıyor.

Payette tarafından Newton, Massachusetts’te tasarlanan Boston College, mühendislik, bilgisayar bilimi, disiplinlerarası araştırma laboratuvarları, temel laboratuvarlar ve daha fazlasını içeren çok yönlü bir eğitim ve araştırma tesisi olarak 2022’de tamamlanmış.

Payette’in 2012 Master Planı’nı takip eden 245 Beacon Street, disiplinler arası bilim ve liberal sanat programları için özel alan sağlayan yeni bir bina.

Bina, Boston College Schiller Institute for Integrated Science and Society’ye ev sahipliği yapıyor. Binada ofis, laboratuvar alanları, sınıflar ve ortak alanlar bulunuyor.

245 Beacon, Boston College’ın sanat ve beşeri bilimler arasındaki işbirliğini destekleme misyonuyla uyumlu.

Yeni bir genel mühendislik programına ev sahipliği yapan bina, enerji, çevre ve sağlık alanlarında tek bir disiplinin ötesinde karmaşık sorunlara uygulanan araştırma ve öğrenci öğrenimini vurguluyor.

Tasarım, kampüsün tarihi bağlamını teknoloji yoğun programlar ve yüksek performanslı bina sistemleriyle birleştiriyor.

Boston College’s Collegiate Gothic Middle Campus’ün kalbinde yer alan binanın dış cephesi, Weymouth Granit kesme taş ve kil kiremit çatılar gibi malzemeler kullanılarak bağlamına yanıt veriyor.

Ana girişin yanına yerleştirilen şeffaf girinti iç mekana bir bakış sağlıyor.

Tarihi kabuktan geçiş yapılan iç mekan, tüm çevreyi saran ve yüksek teknolojili bir çekirdek etrafında bir işbirliği ortak alanı oluşturan sürekli bir işbirliği alanları ve ofisler şeridi ile tanımlanıyor.

Tam boy camlı duvarlar ve büyük pencereler, büyük ölçekte bina içi şeffaflığa izin verir ve alanlar arasındaki sınırları bulanıklaştırıyor.

Isı geri kazanımlı soğutucular, hissedilebilir ısı geri kazanım bataryası ve hava kalitesi izleme sistemi gibi sürdürülebilirlik özellikleri, yüksek verimli bir binaya katkıda bulunuyor.

Beş katlı bina, çekirdek laboratuvarlar ve bir temiz odaya ek olarak üç eğitim ve iki araştırma seviyesinden oluşuyor.

Genel amaçlı sınıflar, etkileşimi en üst düzeye çıkarmak için mühendislik eğitim laboratuvarlarına, bilgisayar bilimleri laboratuvarlarına ve sosyal merkezlere bitişik.

Makerspaces and an Entrepreneurship Center, tüm öğrencileri ve personeli ağırlamak için stratejik olarak öne çıkan kamusal konumlara yerleştirilmiş.

Temel laboratuvarlar ve hesaplamalı araştırmalar, işbirliği fırsatlarını en üst düzeye çıkarmak için araştırma seviyelerine dağılmış.

Binanın birçok araştırma türüne uyum sağlayacak şekilde geleceğe hazır olması için, laboratuvar alanlarına yönelik genel bir yaklaşım, bir eğitim laboratuvarı katını araştırmaya dönüştürme ve gelecekte artan kimyasal kullanımlara uyum sağlama yeteneği de dahil olmak üzere seçilen yerlerde daha yüksek tasarım kriterleri ile dengelenmiş.

Kafe, 180 kişilik oditoryum ve açık bir merdivenle birbirine bağlanan gayri resmi işbirliği alanları ağı gibi olanaklar, kampüsteki her disiplini öğrenmek, fikir üretmek, deney yapmak ve işbirliği yapmak için cezbedecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın