Eğimli Beton Girişiyle Dikkat Çeken Bir Aile Evi

Eğimli Beton Girişiyle Dikkat Çeken Bir Aile Evi

Eğimli beton giriş, Calujac Architecture’un Moldova kırsalında tasarladığı aile evinin cephesine farklılık katıyor.

Calujac Architecture, Moldova kırsalında küçük bir köyde, eğimli beton girişiyle dikkat çeken bir aile evi tasarladı. Villa Domes, ön cephesinde yüzen bir beton hacmiyle beraber paslanmış görünümlü çelik kaplama ile karşımıza çıkıyor. Yeşil bir bahçeyle rekreasyon alanı eklenerek proje tamamlanıyor ve yapı, sakinlerine doğal ortamın huzuruyla bağlantı kurmasına olanak sağlıyor.

Villa Domes, beton girişiyle göze çarpıyor. Fakat bu eğimli geometriye sahip beton, sadece estetik bir amaca sahip değil, aynı zamanda strüktürel bir işlevi de var: yapıya rijitlik sağlıyor ve cephedeki metalin görünüşünü yumuşatıyor.

Piramit gibi tasarlanan çatılar, yapının üçüncü boyutu için önemli bir rol oynuyor. Tavan açıklıkları sayesinde iç mekanı ışığa doyuran ve hacimli hissettiren çatı, yapının ritmini ve sağlamlığını da gösteriyor.

Calujac Architecture, geniş rekreasyon alanı ve yeşil alan içeren bu evi dört kişilik bir aile için tasarladı.

Evin eğlence alanında teras, şömine ve havuz bulunuyor. Büyük pencereler sayesinde eğlence alanı oturma odası ile görsel ilişki kuruyor. Yeşil alan, çocukların gölgesinde oynayabileceği, pencerelerden görüntüsü evin içine sızan ve evle ayrılmaz ilişki kuran bir bahçe olarak tasarlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın