EFFEKT’ten Orman İçerisinde Yükselen Yürüyüş Yolu

EFFEKT, Haslev, Danimarka'da bulunan orman için tasarladığı 360 derece görüş açısına sahip gözlem kulesi ile bağlantılı 600 metre uzunluğundaki yürüyüş yoluna ilişkin görselleri yayınladı.

Yerel stüdyo, Kopenhag’ın güneyinde bulunan Glisselfeld Kloster ormanlarına kurulan rampa sistemini, Camp Adventure’ın isteği üzerine tasarlamış. Projeye göre kum saati formundaki 45 metrelik gözlem kulesini bir korten çelik kafes çevreleyecek. Bu kafes manzarayı engellemeden yapısal destek sağlarken çevredeki doğal renklere de uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış.

Kulenin genişletilmiş tabanı ve üst kısmı ile, sütrüktürel dayanıklılığın ve tasarımın ormana entegrasyonunun sağlanması amaçlanmış. Zemin kotundan başlayarak yürüyüş yolu, ziyaretçileri çeşitli seviyelerdeki köprüler ve sarmal rampalar üzerinden ormana doğru genişleyen kısma yönlendiriyor. Ziyaretçiler 13 farklı seviyedeki rampayı tamamladığında, ağaçlar üzerinde 360 derece görüş açısı bulunan bu kısma ulaşmış olacak.

Benzer helezonik yürüyüş yolları, Talinn, Estonya’da Tetsuo Kondo Architects ve Kew Gardens, Londra’da Marks Barfield Architects tarafından tasarlanmıştı.

Yapının bulunduğu Glisselfeld Klosters Skove, göller, dereler ve sulak alanların bulunduğu düz arazisiyle bilinen bölgede nadir bulunan tepelerin karakterize ettiği bir peyzaja sahip. Yürüyüş yolu ise ormanın daha eski katmanlarından geçen üst kısım ve genç fidanların arasındaki alçak kısım olmak üzere iki bölüme ayrılmış.

Rampa, oturma birimleri, kuş gözlem evi, köprüler gibi izleme deneyimine çeşitlilik getirecek içerikleriyle tamamen erişilebilir olacak.

“The Treetop Experience” isimli tasarımın, Camp Adventure’ın tırmanış yolları, zip line gibi mevcut spor etkinliklerine en son eklenen bölüm olması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın