Efes’i denizle buluşturacak projede ilk sondaj vuruldu

Efes antik limanını denizle buluşturacak projede sondaj çalışmaları başlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, genel seçim sürecindeki özverili çalışmalarından dolayı Selçuk'ta parti teşkilatına teşekkür etti.

İzmir’de güzel ve umutlu bir yere geldiklerini, bu yürüyüşü sürdüreceklerini, kendilerini bir başlangıç noktasında gördüklerini belirten Günay, milletin 2002 yılından bu yana AK Parti’ye güvendiğini, genel seçimde de bu güvenin perçinlendiğini, sonucun kendilerine yüklediği sorumluluğun farkında olduklarını ifade etti: “Biz seçim kampanyasında muhalefet partileri gibi gelişigüzel konuşmadık. İktidar sorumluluğu taşıyarak, İzmir’e projelerimizi, hizmetlerimizi aktardık. Şimdi onlar kendi partileri içinde kavgaya devam edecek, bizse milletten tekrar emaneti alıp sorumluluğu yüklenerek iktidara devam edeceğiz demiştim. Allah’a şükür, bu sözümde yanılmadım.”

Gelecek yerel seçimlerde Selçuk’ta bir değişiklik yapılması gerektiğini kaydeden Bakan Günay, eski vergi dairesi binasını örnek vererek, “Halka ayrımsız hizmet eden, şehrin ortasında böyle çürük işler bırakmayan, hizmet odaklı bir anlayışın Selçuk’ta da, İzmir’de de egemen olması gerekiyor. Biz bunu sağlayacağız.” dedi. İzmir’e verilen sözleri mutlaka tutacaklarını kaydeden Günay, “Biz yapabileceklerimize, yapabildiklerimize söz verdik. Önümüzdeki günlerde inşallah bu sözleri yerine getireceğiz. Hızlı treni Bergama’dan Selçuk’a kadar getirme sözümüz var. Efes’i Dünya Miras Listesi’ne dahil etme sözümüz var. Biz İzmir’i ve EXPO projesini dünyaya duyurduk. Birileri engellemezse bunları yerine getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Efes antik limanının denize kavuşturulması projesine ağırlık vereceklerini de anlatan Bakan Ertuğrul Günay, bu kapsamda sondaj çalışmalarının başladığını, tarihî teknelerin antik kanala ziyaretçi getirmesi halinde bölgenin daha yüksek turizm potansiyeline kavuşacağını, ayrıca Efes antik tiyatrosunu sanat etkinlikleri düzenlenebilir hale getirmeyi planladıklarını kaydetti. Selçuk’ta Şirince köyü, St.Jean Kilisesi, Ayasuluk Kalesi, İsabey Camisi, Efes ve Meryem Ana Evi bölgeleri için birçok fikri bulunduğunu, ilçeyi daha düzenli hale getirmek istediklerini belirten Günay, Efes’e gelen ziyaretçilerin esnafa da katkı sağlamasını hedeflediklerini dile getirdi. Toplantı sonunda Bakan Günay, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen ve teşkilat mensuplarıyla “Selçuk 2023’e Hazır” yazılı pastayı havai fişek eşliğinde kesti.

Etiketler

Bir yanıt yazın