Efes’e örnek aranıyor

Selçuk'taki Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girebilmesi ve özerk bir yönetim planına sahip olması için hazırlanan Efes Alan Yönetim Planı'nın oluşturulması aşamasında önemli rol oynayan Danışma Kurulu, ilk toplantısını yaptı.

Yönetim şeması çiziliyor
Efes’te yönetim teşkilatının oluşturulması ,dünyada uygulanan örnekleri baz alarak Efes’e uygun olabileceğini düşündükleri önerilerde bulundu. Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, Efes Alan Yönetim Planı yapılırken bilimsel çalışmaların dışında en önemli noktanın farklı özelliği bulunan antik kentin yönetim çatısının oluşturulması olduğuna dikkat çekti.

Çevreciler botanik envanter çıkarıyor
Ege Bölgesi’nde doğal yaşam konusunda başarılı çalışmalara imza atan EKODOSD, Kuşadası Belediyesi’nin desteğiyle ilçenin botanik envanterini çıkarıyor. Çalışma, “Kuşadası Bitkileri” ismiyle kitaplaştırılacak.Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD), belediyenin katkısıyla, bölgedeki bitki envanterini çıkaracak bir çalışma başlattı. İlk etapta kitaplaştırılacak çalışmanın sonuçları daha sonra kurulması tasarlanan “Botanik Müzesi’nde” sergilenecek. EKODOSD Başkanı Bahattin sürücü, turizm ülkelerinde alternatif turizm kaynaklarının büyük önem taşıdığını belirtti.

Semt merkezlerine gönüllü destekçiler
Kordon Soroptimist Kulübü Başkanı Ümit Eşme ve Yönetim Kurulu, Konak Belediyesi semt merkezlerini ziyaret etti. Türkiye Soroptimist Kulüpleri Başkan Yardımcısı Mine Kavala’nın da eşlik ettiği Soroptimistler Agora, Eşrefpaşa, Saadet Mirci, Agora ve Basmane Semt Merkezlerinde gerçekleştirilen üretimi ve etkinlikleri izledi. Semt merkezlerinin kadınlar tarafından Sevgi Evi olarak anıldığını söyleyen Soroptimistler, burada üretimle beraber sevgi ve paylaşımı da gördüklerini eklediler. Kordon Soroptimist Kulübü üyeleri semt merkezlerinde üretilen ürünlerden satın aldı ve dayanışmanın devam edeceği vurgulandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın