Edoardo Tresoldi’nin Yeni Çalışması “Opera” Açıldı

Edoardo Tresoldi'nin yeni kalıcı, halka açık sanat çalışması olan “Opera”, Reggio Calabria’da açıldı.

Temmuz ayında yapımına başlanan Opera, 12-13 Eylül’de bir dizi etkinlik ile ziyarete açıldı.

Opera, Via Giunchi’nin sonundaki parkta, Falcomatà gezinti yolunun altında bulunuyor. 8 metre yüksekliğe ulaşan 46 klasik sütundan oluşan çalışma Avrupa’daki en büyük kamusal alanlardan birisi olan South Linear Park’ta yer alıyor.

“Öncelikle Opera ile ilgili çalışmalar yaklaşık 1,5-2 yıl önce başladı. Belediye Başkanı deniz kıyısında bir anıt yapmamı önermek için benimle iletişime geçtiğinde, yeri görmeye gittiğimi hatırlıyorum. Bugün sahilin ne olduğunu anlamak için şehri incelemeye başladım. Reggio Calabria yirminci yüzyılın başında yeniden inşa edildi. Üst üste yığılmış ve deniz kıyısına dökülen bir bina ızgarası oluşturuldu. Kıyı, 1 kilometre uzunluğundaki bir meydana benziyor. Yaz aylarında bu uzun meydan insanlarla doluyor ve oldukça hareketli. Aslında daha sessiz, daha samimi bir yer bulmak istedim. Bir yer ararken küçük bir park, uygun bir yer buldum.”
Edoardo Tresoldi

Bir çeşit hayali bir mekan olan Opera ile yaratılan zihinsel agora, ziyaretçileri parkın değişen yükseklik ve derinlik oyunlarında yolculuğa çıkarıyor.

“Kamusal çalışma fikri üzerinde çalışarak, sahili deneyimleyen insanların günlük bir anını kutlayan bir anıt yaratmak istedim. Reggio Calabria sahili, birçok şeyin gerçekleştiği bir yerdir. Boğaz’ın doğal unsurlarıyla güçlü bir ilişki vardır: Oradan örneğin Sicilya ve Etna’yı görebilir, bir dizi doğa olayına hayran kalabilirsiniz. Boğazın varlığını kutlamak için bir anıt yapmak ve ardından Opera’nın bulunduğu parkın unsurlarıyla oynamak istedim.”
Edoardo Tresoldi

Etiketler

Bir yanıt yazın