Edoardo Tresoldi’nin Tel Örgü Katedralleri Coachella’da…

2018 Coachella Müzik ve Sanat Festivali'nin ilk haftası sona erdi. Festival severler en sevdikleri grupları, sanatçıları ve büyük ölçekli sanat enstalasyonlarını görmek için Indio'ya akın ediyor.

Bu yılki Festivalde en çok beklenen eserlerden birisi, klasik mimariden esinlenerek yarattığı çarpıcı tel örgü heykelleri ile dünya çapında büyük ilgi gören İtalyan sanatçı Edoardo Tresoldi’nin alan için hazırlamış olduğu özel enstalasyon: “Etherea”ydı.

Tresoldi’nin Etherea’yı şöyle anlatıyor:

…Mekanın deneyimsel algısına ve peyzaj unsurlarıyla olan ilişkisine odaklanan çalışma, kayda değer bir ölçek değişikliği ile ilerlemeye devam ediyor.

Enstalasyon, Neoklasik ve Barok mimariden esinlenen üç şeffaf heykelden oluşuyor. Üç strüktür de şekil olarak birbirinin aynısı olsa da, farklı ölçeklerde oluşturulmuş. 11, 16 ve 22 metre yüksekliğindeki kurulumlar, sıra halinde tek bir eksene oturtulmuş.

Etherea, mimarinin bir araç haline geldiği, gökyüzünün ve bulutların klasik mimarlık diliyle anlatıldığı özel bir alan haline dönüştüğü ve giderek büyüyen deneyimsel bir yol izliyor. Şeffaf tel örgü sayesinde, üç enstalasyon arasındaki geçişler ve ölçek değerlerinin yarattığı perspektifler sonucu oluşan optik bir etki, insan ve gökyüzü arasındaki mesafeyi artırıp azaltıyor.

Tresoldi’nin şairaneliği ile eşsizleşen Etherea’nın boşluklu mimarisi, Kaliforniya’nın uçsuz bucaksız peyzajına nüfuz ederek, bulutlar ve rüzgardan nefes alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın