Edoardo Tresoldi ve TRAC – Tresoldi Academy’nin İlk Çalışması Tamamlandı: “Cerimonia”

Edoardo Tresoldi’nin disiplinlerarası laboratuvarı STUDIO STUDIO STUDIO ve YAC – Young Architects Competitions iş birliği ile oluşturulan TRAC - Tresoldi Academy'nin ilk çalışması tamamlandı.

“Cerimonia”, TRAC – Tresoldi Academy’ye yapılan 500’den fazla başvuru arasından seçilen 15 genç öğrenci tarafından Temmuz 2020’de hayata geçirildi. Tresoldi’nin sanatsal yönlendirmesi altında ekip, eski market alanı için alana özgü bir proje inşa etti.

“Cerimonia”, İtalya’nın Bologna şehrinde bulunan, eski Mercatone Uno marketine ev sahipliği yapan bir bölgede yer alıyor. Gruppo Unipol’e ait olan, 10 yıldır terkedilmiş durumda olan bina 2021’de yeniden inşa edilecek. Ayrışma, moloz yığınları ve kendiliğinden gelişen bitki örtüsü alanın karakteristik özellikleri.

Çalışma, alanda bulunan malzemelerden ve topraktan yapılmış 5,3 metre yüksekliğindeki tel örgü yapıdan oluşuyor.

Bitki örtüsünün enstalasyonu zamanla kaplayacağı ve biçimini yeniden tanımlayacağı düşünülüyor. Klasik mimari öğeler, orijinal mekanın malzemeleri, unsurları ve terk edilmenin dönüştürücü süreçleriyle birleşerek benzeri görülmemiş, yeni bir anlatı doğuruyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın