Edirne Valiliği Yeşil Bir Tapınağa mı Dönüşüyor?

Yapımı için açılan yarışmanın 50 yıl ardından, Edirne Valiliği binası "yeni kimliğine" kavuşturulmak için tadilatta.

1964 yılında Bayındırlık Bakanlığı tarafından Edirne Hükümet Konağı Proje Yarışması açıldı. Yarışmada 1. Ödül’ünün sahibi Suat Taftalı ve Yılmaz Çakılcı’nın projesi oldu. Edirne Hükümet Konağı Türkiye’de yarışmayla yapılan projelerden biriydi.

 Edirne Hükümet Konağı Proje Yarışması 1. Ödül, Hükümet Konağı Girişi

                                    

Geçtiğimiz hafta T.C. Edirne Valiliği’nin resmi internet sitesinde Valilik binasının tadilat çalışmalarının başladığı duyuruldu. Habere göre, yapının tadilat çalışmaları Valilik bahçesinde bulunan tarihi binalara uygun olarak yapılacak ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 24 Aralık’ta Edirne’ye yapacağı ziyarete yetiştirilecek.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, “Valilik binamızı yıkıp tekrar yapmamızın imkanı yok, bu nedenle binamızı dış cephe giydirmesi yaparak, Valilik bahçesinde bulunan tarihi özelliği olan binalara uygun olarak yapıyoruz. Çalışmalar başladı ve kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz. Böylece, Edirne’nin tarihi kimliği ve dokusuna uygun bir binayı en azından görünüş olarak kazandırmış olacağız” dedi. 

Yapılan tadilat çalışmaları sonucunda Edirne Valiliği binası sahip olduğu tarihi kimlikten farklı bir kimliğe kavuşmuş olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın