Edirne Belediyesi, “100. Yılı Anıtı Fikir Projesi Yarışması” Düzenliyor

Edirne'nin kurtuluşunun 100. yılını kutlamak üzere organize edilen etkinlikler kapsamında Edirne Belediyesi, "100. Yılı Anıtı Fikir Projesi Yarışması" düzenliyor.

Hudut Gazetesi’nin haberine göre 100. Yılı Anıtı Fikir Projesi Yarışması için oluşturulan Düzenleme Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Yıl boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacak 2022 Edirne Yılı kapsamında kente kazandırılması planlanan 100. Yıl Anıtı için Edirne Belediye Başkanlığı, bir yarışma düzenleyecek.

Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın ve Düzenleme Kurulu’nda yer alan jüri üyelerinin katılımı ile yapılan ilk toplantıda, jüri üyeleri arasındaki oylama sonucunda Prof. Dr. Osman İnci, oy birliği ile Jüri Başkanı seçildi. Danışman Jüri Üyeleri, önceki dönem belediye başkanlarından Eczacı İbrahim Ay, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı, Yazar Ender Bilar, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Mehtap Cömert, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği Yön. Kur. Üyesi Mimar Attila Ergin, Edirne Yerel Tarih Grubu Başkanı – Yazar Güngör Mazlum, Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden Mimar Serap Yüksel’den oluştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 25 Kasım 2022 tarihinde de 100. Yıl Anıtı’nın açılışını gerçekleştirmeyi düşündüklerini belirtti:

“Bu anıtın hem Edirne’mize yakışır, hem de Kurtuluşumuzun 100. yılını simgelemesi ve bu meclisinin de almış olduğu bu kararla geleceğe bu anıtı miras bırakmasını arzu etmekteyim.”

Yarışmaya dair ayrıntıların ilerleyen günlerde paylaşılması bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın