Eczacıbaşı, “VitrA İnovasyon Merkezi”ni Açtı

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun Bilecik Bozüyük'teki üretim kampüsünde yer alan VitrA İnovasyon Merkezi, 17 Kasım 2011 Perşembe günü gerçekleştirilen bir törenle hizmete girdi.

Merkezin açılışını, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı yaptı. Törene, Bilecik Valisi H. İbrahim Akpınar, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı ve Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Dr. Erdal Karamercan’ın yanı sıra, Eczacıbaşı Holding’in üst düzey yöneticileri, mimarlar, akademisyenler ve VitrA-Artema bayileri katıldı. Geleceğin banyo ve kaplama malzemelerinin yaratılacağı merkezin, 15 milyon TL’lik yatırımla inşa edildiği açıklandı.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, törende yaptığı konuşmada, VitrA İnovasyon Merkezi’nin, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun Ar-Ge çalışmalarına uzun yıllardır yaptığı yatırımların bugün vardığı en ileri noktayı simgelediğini ifade ederek, “Bu merkez bizim için çok büyük önem taşıyor. İnovasyon, günümüzün küresel rekabet ortamında hedefini büyütmek isteyen şirketler için artık bir lüks değil, zorunluluk… Küresel rekabet, ancak, inovasyona dayalı kaliteyle mümkün. ‘Vizyon 2023 Türkiye’ hedefimize ulaşma yolunda stratejik bir araç olarak konumlandırdığımız inovasyon için, açık ve net hedefler doğrultusunda sağlıklı bir yol haritası çizmemiz gerekiyor” dedi.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Hüsamettin Onanç ise her yıl Ar-Ge’ye 30 milyon TL kaynak ayırdıklarını belirterek, “Grubumuzun patent, endüstriyel tasarım ve faydalı model olmak üzere toplam 856 tescil belgesi bulunuyor. Bu konudaki öncü kuruluşlarımızdan EYAP Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, 2009 yılında Türk Patent Enstitüsü’nden ‘en fazla endüstriyel tasarım başvurusu yapan kuruluş’ ödülünü aldı. İnovasyon merkezinde yaratılacak yeni teknoloji, süreç ve ürünlerin, bu ivmeyi artırarak sürdüreceğine inanıyoruz” diye konuştu.

VitrA İnovasyon Merkezi, yenilikçiliği kurumsal bir değer olarak benimseyen Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun tüm Ar-Ge ekiplerini aynı çatı altında buluşturuyor. Merkezde; banyo ve karo alanında yeni malzeme, süreç ve teknolojilere yönelik araştırma, tasarlama, geliştirme ve üretim çalışmaları yürütülecek. İnovasyon kültürünü yaygınlaştırmak, geleceğin yaşam şekillerine ve beklentilere uygun çözümler üretmek amacıyla, merkezde; mimar, tasarımcı, araştırmacı, akademisyen, öğrenci ve teknik kadroları buluşturan etkinlikler düzenlenecek.

VitrA İnovasyon Merkezi
21. yüzyıl, bilgi çağının da ötesine geçerek, hayallerin gerçekleştirildiği çağa dönüştü. Bilgiyle hayal ve fikirlerin harmanlandığı, alışılagelmiş kalıpların yıkıldığı bir dönemdeyiz. Artık tüm arayış ve gelecek planlarının temelinde, “21. yüzyılın sermayesi” olarak değerlendirilen inovasyon yatıyor.

Kurumsal stratejisinin temeline, inovasyon konusunda etkin rol oynamayı, katma değerli ürün ve hizmet üretimine katkıda bulunmayı koyan kuruluşlardan biri de, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu… Banyo ve seramik alanında dünyanın lider üreticileri arasında yer almayı hedefleyen Grup, bu hedefe daha fazla üreterek değil, tüketicileri şaşırtan ve mutlu eden yeni, özgün, yaratıcı fikirler geliştirerek ulaşacağına inanıyor.

Grup, uzun yıllardır sürdürdüğü çalışmaları, kurumsal bir çatı altında yeniden yapılandırıyor. Faydaları ölçülebilen ve rekabet avantajı yaratacak inovasyonu bir kurum kültürüne dönüştürmeyi amaçlayan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, çevre dostu üretim kampusunun yer aldığı Bilecik – Bozüyük’te, tüm AR-GE ekiplerini buluşturacak inovasyon merkezini kurdu. Banyo ve kaplama çözümleri ile seramik uygulamalarında yeni nesil çözümler üretecek Merkez, çalışanların kendini özgürce ifade edebileceği bir platform oluşturarak inovasyon kültürünü yaygınlaştırmayı hedefliyor. Tüm Eczacıbaşı kuruluşları için yaratıcılığı, ortak aklı ve ekip çalışmasını teşvik eden bir kültür geliştirmeyi amaçlayan Merkezin sunduğu ortam, açık iletişime, bilgi, deneyim ve fikir paylaşımına olanak tanıyor.

Hayalden Gerçeğe...
VitrA İnovasyon Merkezi’nin ana hedefi, mimar ve tasarımcıların yaratıcılığını sınırlamadan, “hayal edilen” ürünlerin gerçeğe dönüştürülmesine ortam sağlamak. Dünyadaki gelişmeleri ve kurum içi önerileri takip ederek inovatif fikirleri zenginleştirmeyi ve artırmayı hedefleyen Merkezde, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun tüm markalarının rekabet gücünü artıracak yeni ürün, malzeme, süreç ve teknolojiler araştırılıp hayata geçirilecek. Nano teknoloji, elektronik, su ve enerji, sensör teknolojisi, akustik, ergonomi ve kompozit malzemeler gibi alanlar incelenecek. Pazar ve teknoloji odaklı inovasyon çalışmalarına öncelik verilecek, mevcut inovasyonların hayata geçirilmesi de desteklenecek. Eskişehir-Bilecik-Kütahya üçgenindeki seramik kümelenmesinin rekabet gücünün artırılmasına da katkıda bulunacak Merkezde; Türkiye’den ve dünyadan sektörel kuruluşlarla, enstitü ve üniversitelerle ortak çalışmalar yürütülecek.

Bozüyük’te Bir Sosyal Yaşam Alanı
Mimar, tasarımcı, araştırmacı, akademisyen ve sektörün teknik kadrolarını buluşturan etkinlikler düzenlenecek VitrA İnovasyon Merkezi, aynı zamanda bir sosyal yaşam alanı olarak kurgulandı. 5.000 metrekarelik üç katlı bir binada faaliyet gösterecek Merkez, konuklarını bir sergileme alanıyla karşılıyor. Çalışanların da aralarında bulunduğu farklı hedef kitlelerle iletişim kurmayı ve yeni fikirlere ilham kaynağı olmayı amaçlayan giriş bölümü; sergi alanı, eğitim atölyesi ve seminer salonundan oluşuyor.

Her yıl yenilenecek bir yapıda tasarlanan sergi alanında, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun geliştirdikleri dahil tüm yaratıcı fikirler, tasarım, kültür, sanat ve yaşam tarzı gibi unsurlarla harmanlanarak sunulacak. Türkiye’den ve dünyadan mimar ve tasarımcılar, kendilerine ayrılan bölümlerde yaratıcılıklarını özgürce sergileyecek. Profesyoneller, VitrA ürünleri de kullanarak, geleceğin trendlerine uygun yaşam alanlarına ışık tutacak enstalasyonlar gerçekleştirecek. Merkez bünyesinde geliştirilen inovasyonları temel alarak düzenlenecek sergiler belli aralıklarla yenilenirken, altı ayda bir yeni profesyonellerin çalışmalarına ev sahipliği yapılacak. Merkezin eğitim atölyesi ise interaktif ve üretken buluşmalara imkan tanıyan bir mekan olarak işlev görüyor.

Etiketler

2 yorum

  • omer-yilmaz says:

    İlginç bir haber olmuş. Kaynağına bakıyorum, gazeteler değil yani belli ki basın bülteni direkt olarak bize ulaşmış. Mimarın adına baktım yok, zaten Arkitera.com da “mimarın adı yok” etiketini basmış bile.

    Hatırladığım kadarıyla bu bina için bir yarışma düzenlenmişti. Arkitera’da yayınlamak için de uğraşmış belki de yayınlamıştık da. İyi yani yarışma çabası. Haberin içinde pek çok defa “mimar” kelimesi de geçiyor, bu da güzel, Vitra ve Eczacıbaşı’na yakışıyor. Fakat “mimarın adı yok”. Neden? Gerçekten merak ediyorum, neden? Çok zor değil ki mimarın da adını eklemek habere. Ayrıca ekmeğini mimardan kazanan bunu sıkça belli eden bir kurum. Hatta reklamlarıyla soruyor di mi “İyi mimarlık nedir” diye nefis reklamlar yayınlıyor…

    Acaba mimarlık tüm kurumlar tarafından mı hobi ya da “tedarikçi işte” diye görünüyor?

  • emine-merdim-yilmaz says:

    Proje YPU’ya aitmiş…

Bir yanıt yazın