Ece Türkiye, İstanbul Neomarin AVM’nin Kiralama ve Yönetimini Devraldı

Alman ECE Grubu’nun Türkiye iştiraki ECE Türkiye, Istanbul’un Pendik bölgesinde bulunan Neomarin Alışveriş Merkezi’nin kiralama ve AVM yönetimi hizmetlerini devraldı.

Neomarin AVM, şirketin Türkiye portföyündeki 10. alışveriş merkezi olarak yerini aldı.

Neomarin Alışveriş Merkezi 36 bin metrekarelik kiralanabilir alanı ile 130 ulusal, uluslararası ve yerel markaya ev sahipliği yapıyor. Ayrıca 20 restoran ve kafesi ile de yeme içme alanında yaklaşık 600 kişiye hizmet veriyor. Neomarin AVM’de çocuk eğlence alanları ve hipermarket ile birlikte 1.200 araçlık otopark da yer alıyor.

1 milyon 850 bin nüfusa sahip olan İstanbul’un gelişen bölgelerinden Pendik, AVM’nin etrafında yapılan yeni iş yerleri ve rezidanslarla, bölgesel gelişimini sürdürüyor. Pendik’in merkezinde yer alan Neomarin AVM’ye ulaşım oldukça kolay sağlanabiliyor. Ziyaretçiler, AVM’ye kendi araçları ile E-5 otoyolundan gidebilecekleri gibi toplu taşıma kullanarak veya yaya olarak da AVM’ye ulaşabilirler.

ECE Türkiye’nin, AVM yönetimi ve kiralamasını yürüttüğü Neomarin AVM dışında yönetiminde bulunan 9 alışveriş merkezi ve ayrıca İstanbul’da yeni bir projesi daha mevcut. Türkiye’de hali hazırda 11 Alışveriş merkezi olan ECE Türkiye’nin ayrıca Türkiye’nin değişik şehirlerinde yatırım aşamasında veya inşaatı süren projeleri de bulunuyor.

ECE & ECE Türkiye Proje Yönetimi A.Ş. Hakkında

1965 yılında Almanya Hamburg’da kurulan ECE, Avrupa pazarında şehir içi alışveriş merkezleri geliştirme ve yönetiminde sektör lideridir. Grup, 16 Avrupa ülkesinde, yönetimini üstlendiği 140 alışveriş merkezinde yer alan ve yıllık toplam ciroları 16 milyar Euro olan 15.000 perakendeciyi ve 4,4 milyon metrekare satış alanını temsil ediyor.

Ekim 2000’de Alman ECE tarafından İstanbul’da kurulan ECE Türkiye, Türkiye’de büyük ölçekli alışveriş merkezi yatırım projelerinin geliştirilmesi, planlanması, inşaatı, kiralanması, yönetimi ve finansmanı alanında hizmet veriyor.

ECE Türkiye, İstanbul’da Metrocity, Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi, CarrefourSA Maltepe Park ve CarrefourSA Bahçepark AVM, Ankara’da ANKAmall, Antalya’da TerraCity ve Antalya Migros Alışveriş Merkezi, İzmir’de CarrefourSA Karşıyaka AVM ve Eskişehir’de Espark Alışveriş Merkezi’ni yönetiyor. Şirketin aynı zamanda İstanbul Beylikdüzü / Esenyurt bölgesinde 220 milyon Euro yatırımla gerçekleştirdiği Marmara Park Alışveriş Merkezi 250 mağaza ve 100.000 metrekare kiralanabilir alanla Ekim 2012’de açılacak.

BREF Hakkında

Bref, Bosphorus Real Estate Fund (I), Türkiye’de gayrimenkul yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere 2007 yılında kurulan bir yatırım fonu. Bref, Krea ve Peakside ile birlikte Nisan 2009’da açılan Neomarin’in sahibi.

Krea Grup, 2006 yılında kurulan ve faaliyetlerine başlayan Krea, yatırımcı, proje geliştirici ve fon yöneticisi olarak faaliyetlerini sürdürmekte ve konut, alışveriş merkezi ve karma gayrimenkul projeleri başta olmak üzere gayrimenkul sektörünün çeşitli alanlarında aktif rol alıyor.

Peakside Capital, Türkiye de dahil olmak üzere Avrupa genelinde tüm gayrimenkul türleri için nitelikli yatırımcılarla işbirliği yapan, fon ve varlık yönetimi hizmetleri sağlayan uzman bir Avrupa gayrimenkul özel sermaye şirketi.

Etiketler

Bir yanıt yazın