EBBA Architects’ten İnşaat Becerileri için Okul

EBBA Architects, yalnızca yeniden kullanılabilir bileşenlerin kullanıldığı bir okul tasarladı. Londra'daki Olimpiyat Parkı'nda konumlanan eğitim merkezi, en az beş yıl boyunca yerinde kalacak ve yerel halka inşaat becerileri eğitimi verecek.

Maliyetleri düşürmeyi ve atık üretimini en aza indirmeyi ana hedef olarak belirleyen EBBA Architects ekibi, daha önce yerel bir ilkokul tarafından derslik olarak kullanılan üç modüler binayı yeniden tasarlamış. Bir dizi kabine kimlik kazandırmak için yüzlerce parça ahşap kullanılmış ve geri dönüştürebilir tasarıma sahip geçici bir eğitim merkezi yaratılmış.

London Legacy Development Corporation ve Transport For London (TFL) tarafından düzenlenen yarışma sonucu projenin tasarımını üstlenen EBBA Architects’in kurucusu Benni Allan ve ekibi için zorluk, kısıtlı bir bütçeye sahip proje sürecinde binalara farklı bir kimlik kazandırabilecek ve bölgede ilgi uyandırabilecek hareketli bir cephe yaratmak olmuş.

Construction Skills School’un yaşam döngüsünü de göz önünde bulundurarak beş yıllık görev süresi sonunda demonte edilerek yeniden kolayca kullanılabilmesini hedefleyen Allan ve ekibi, karaçamdan yapılmış kullanıma hazır ahşap kullanarak cephe sistemi tasarlamış.

Kirişler, pencerelerin konumlarıyla aynı hizada olan bir ızgara sistemi içinde düzenlenmiş ve binanın kullanım amacı ile bağlantılı olan bir yapısal çerçeve hissi sağlanmış. Montajı mümkün olduğunca basit hale getirilen sistem, esnek tasarımıyla herhangi bir modüler kabine kolaylıkla uygulanabiliyor.

Dış cephelerde ahşaplar daha yoğun bir perde oluşturmak için birbirine yakın konumlandırılırken ek yükseklik ile tabelalar için alan yaratılmış. İç duvarlarda ise basit ve açık bir sıralama tercih edilmiş. Ahşapların birleşim yerleri bir tasarım öğesi olarak öne çıkmış.

Construction Skills School, inşaat sektöründe kariyer yapmak isteyenlere uygulamalı deneyim imkânı sağlayacak. Allan, geçici binaların bölgenin gelişimi üzerinde dramatik bir etki yaratabileceğini dile getiriyor. Tasarımının insanlara “inşaat sanatı” konusunda ilham vermesini umut ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın