EAA’nın İngiltere’de Geliştirdiği Plan Onaylandı

EAA’nın Reading'teki Clarendon House mülkü için önerdiği proje planlama komitesi tarafından onaylandı. Plan eski yapılara ekler önererek yeni bir konut konpleksi öneriyor.

Architects Journal’da yayınlanan habere göre:

Emre Arolat Architecture (EAA), Birleşik Krallık’taki -bir ofis bloğunun genişletilmesi ve konuta dönüşümünü içeren- ilk planlama iznini aldı.

Reading Borough Council’in planlama uygulamaları komitesindeki komisyon üyeleri EAA’nın Clarendon House için önerdiği projeyi onayladı.

Önerilen şemada, Reading binasının çatısına bir kat, yanına ve arkasına da 9 kat ekleniyor. Ayrıca mevcut Clarendon House yeniden düzenlenecek ve 1980’lerden kalan binanın avlusunda bir dizi yeni mews house yapılarak, yapıya toplamda 92 daire yerleştirilecek.

Hazırlanan planın danışma döneminde, şemanın “aşırı-gelişme”ye neden olacağı ve yakınındaki Eldon Square Koruma Alanı ve Wesley Methodist Klisesi’ne zarar vereceği yönünde şikayetlerin olduğu 28 adet mektup alındı.

Fakat planlama komitesindeki yetkililer, planın bu alanlara kayda değer bir dereceden az zarar vereceğini ve bunun kamu yararı göz önüne alınarak tartılması gerektiği sonucuna vardılar. 

EAA konuyla ilgili, planda “çevreyle duyarlı bir ilişkide olan binalar topluluğu” yaratmak amacında olduklarını söylediler.

Emre Arolat planla ilgili: “Proje; kentsel bloğun karakteri, kamusal alana etkisi, koruma alanına verdiği cevap ve özellikle gelişme alanının hemen güneyindeki Wesley Klisesi ile ilişkisi gibi; kentsel, çevresel ve mirasa dair düşüncelerle şekillendi.” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın