Duvarları Tuvale Dönüştüren Bir Çizim ve Tahmin Oyunu

İtalyan mimar Carlo Ratti, herhangi bir yüzeye resim çizebilen ve silebilen internet bağlantılı bir robot tasarladı.

Kullanıcıların oluşturdukları yeni içerik veya internetten yükledikleri görsel dosya Scribit tarafından duvara çizilebiliyor. Robot, beyaz tahta, cam ve alçı dahil olmak üzere herhangi bir duvar yüzeyine çizim yapabiliyor.

Scribit ekibi, Pictionary’nin yaratıcısı Robert Angel ile birlikte, karantina döneminde insanların evlerinde ailesi ya da arkadaşlarıyla hoşça vakit geçirmeleri için, yazma ve silme özelliğine sahip bu robot ile duvarda oluşturulan görsellerin olduğu bir çizim ve tahmin oyunu tasarladı.

Oyuncuların,  robotun duvara çizdiği harflerle dolu resimdeki anahtar kelimeleri bulmasıyla ilerleyen oyun, karantina süresinde insanlar evde kalmaya zorlanırken ekran bağımlılığı ve pasif hobilere eğlenceli bir alternatif getirmeyi amaçlıyor.

Oyuncular, her biri harflerle dolu bir görüntüden oluşan Scribit uygulamasındaki 4 oyun kategorisi arasından seçim yapabiliyor.

Scribit, görüntüyü duvara çizmeyi tamamladıktan sonra, oyuncular harf kümesinden olabildiğince çok kelime belirlemek için bir Scribit kalemi kullanarak takım arkadaşlarının tahmin etmesi için buldukları kelimeleri çiziyorlar.

Etiketler

Bir yanıt yazın