Duvarlar Arasında Yenilenen Bir Ev

İspanya'nın Barselona kentinde mimarlık ofisi DATAAE tarafından tasarlanan proje minimalist bir iç mekan tasarım projesi.

Yenileme yapılırken evin orijinal kompozisyonunun, hacminin ve yapısının korunmasına dikkat edilmiş.

Mevcut yapının iç bölmeleri ve merdiveni yıkılarak doğal ışığı iyileştirmeyi ve enerjinin korunmasını amaçlayan, ev sahiplerinin ihtiyaçlarına uygun yeni bir ortam oluşturulmuş. Işık yerleşimleri sayesinde daha aydınlık olan bu yeni yaşam alanında ağırlıklı olarak ahşap kullanılmış.

Zemin katta, oturma odası, yemek odası ve mutfağı kapsayan eşsiz bir ortam oluşturulmuş. Zeminin bir bölümünü yıkarak, ek yükseklik ve doğal üstten aydınlatma sağlamak için ek alan yaratılmış. Yapının orijinal ahşap kirişlerinin tamamı korunduğu için bu ek alanın yapı üzerinde hiçbir etkisi bulunmuyor.

Etiketler

Bir cevap yazın