“Düşük Maliyetli Ağırbaşlı Ortak Bir Konut Modeli”

Portland, Oregon merkezli mimarlık firması Holst Architecture, Kuzey Portland'ın Kenton mahallesinde “çok uygun fiyatlı" konut yerleşimi olan Argyle Gardens'ı tasarladı.

Hafif raylı sistem, alışveriş ve park gibi olanaklara sahip olan, toplum merkezli, 72 konutluk site, evsizlere güvenli ve destekleyici barınma imkanı sağlamak için Transition Projects’in öncülüğünde ortaya çıkmış.

Renkli, yarı geçirgen cephesiyle Argyle Gardens, çok düşük gelirli veya evsizlikten kalıcı barınmaya geçmek isteyen sakinlerine istikrarlı konut sağlamak (özellikle zaten savunmasız olan nüfusun artan belirsizliklerle karşı karşıya olduğu şu anda) gibi önemli bir misyonu üstleniyor. Buna ek olarak, Argyle Gardens’ın önemli bir özelliği de “Low Income Single Adult Housing (LISAH)” modeline sahip olması.

Argyle Gardens, Holst Architecture tarafından tasarlanan, bu çok yönlü ve uyarlanabilir model, LISAH’nın ilk projesi. LISAH modeli ile sadece evsizlere değil, sıkıntı çeken öğrencilere, başka geliri olmayıp yeni çalışmaya başlayanlara ve emekli olan düşük gelirli kiracılara ortak konut oluşturulmasında da kullanılabiliyor.

“LISAH, toplum desteğini paylaşmak, optimum sayıda insanı barındırmak için tasarlanmış düşük maliyetli, ağırbaşlı, ortak bir konut modeli.”

Etiketler

Bir yanıt yazın