“Düşük Enerji Salımlı” Projenin Ahşap Pencereleri Arbor’dan

Fransa'da 73 dairelik "Düşük Enerji Salımlı Bina" belgesine sahip konut projesinin tüm ahşap pencereleri Arbor tarafından üretilip teslim edildi.

Proje, Nancy’de, Padoue Meydanı’nda 5000 m2‘lik bir adada bulunuyor. Proje, bina kabuğunda en yüksek termik performansı ön gören modern şehirciliğin güzel bir örneğini teşkil ediyor. Arbor pencereleri projedeki toplam enerji kaybını düşürmek amacıyla tercih edildi. Müşteri, montaj sonrasında yapılan izolasyon testleri ışığında ürünlerin yüksek kalitesini teyit etti. Proje 5 katta toplam 73 daireden, ticari bölümlerden ve 83 araçlık park alanından oluşuyor. Bu örnek konut projesi 2012 baharında yeni sakinlerinin yerleşimine hazır hale gelecek.

Arbor’un Silivri’deki tesislerinde üretilen CE belgeli pencerelerin kabulü, şantiyede yerine getirilen duman testi sonrasında gerçekleştirildi. Projenin en üst termik izolasyon sınıfında yeralmasından dolayı Uw= 1,30 W/m2.K değerinde pencereler kullanıldı. Anılan pencereler, Padoue meydanındaki yoğun trafik gürültüsüne bağlı olarak Rw= 44 dB değerinde akustik izolasyona sahip.

Etiketler

Bir yanıt yazın