Dushan Dinlenme ve Eğlence Merkezi

DnA_Design And Architecture tarafından tasarlanan Dushan Dinlenme ve Eğlence Merkezi, Dushan Dağı'nın eteklerinde, üçgen şeklindeki bir sulak alanda yer alıyor.

Çin’in Lishui bölgesinde bulunan ve bölgenin en dikkat çekici noktalarından birisi olan Dushan Dağı, aynı zamanda Songyang kent merkezine açılan bir kapı.

Proje, Songyang kentinin içinden geçen Songyin Nehri’nin yanındaki Dushan Dağı’nın eteklerinde, üçgen şeklindeki sulak alanda yer alıyor. Aynı zamanda bir ziyaretçi merkezi, su sporları tesisleri ve sporcular için bir spor salonunu içeren proje River Scenic District Development’in önemli turizm projelerinden biri.

Üçgen limanın tamamı hem turistler hem de yerel halk tarafından paylaşılan bir su parkı olarak değerlendirilmiş. Proje, merkezdeki ziyaretçi tesisleri ile uzak uçtaki spor salonunu bir yürüyüş yolu ile birbirine bağlayan bir spiral ile şeklinde düzenlenmiş.

Songyin Nehri’ne bağlanan “C” şeklindeki bir kanal; yayalar, bisikletler ve diğer turistik servisler için bir geçiş alanı oluşturmuş. Proje, limanın üstünde sürekli değişen dağ ve su manzarası eşliğinde bir yürüyüş yoluna sahip.

Projede kullanılan ahşap doğal malzeme sayesinde bina düşük karbonlu yapı özelliği taşıyor. Farklı saydamlık derecelerine sahip cam perde duvarlar, bina cephesinde sisli yüzeyler oluşturuyor. Kapalı ve açık alan katmanları, geleneksel Çin peyzaj bahçesi gibi manzaraların etkileşimini yansıtmış. İkinci kattaki meditasyon odası da çok fonksiyonlara sahip bir alan olarak tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın