DuPont, Uluslararası Mimarlık Yarışması ‘Changing the Face 2013’ Başlıyor

DuPont, Uluslararası Mimarlık Yarışması 'Changing the Face 2013' başlıyor.

DuPont; PKO Bank Polski, Polonya Mimarlar Birliği (SARP), Polonya Yeşil Bina Konseyi ve Architizer.com ortaklığında yedincisi düzenlenecek olan Changing the Face adlı uluslararası mimarlık yarışmasının duyurusunu yaptı. Yarışma bu sene Polonya’daki bir mimari projeye; Varşova’da bulunan Rotunda binasına odaklanacak. Yarışma; Varşova’daki Rotunda binasını yeniden canlandırmak ve Merkez Avrupa’nın en büyük bankası olan PKO Bank Polski’ye yeni ve sürdürülebilir bir yüz sağlamak için yenilikçi tasarımlar arıyor.

Daha önce düzenlenen yarışmalar teorik iken bu seneki yarışmanın farklılığı kazanan tasarımın gerçekten inşa edilecek olması! Bugünkü haliyle Varşova’da bulunan Rotunda binası “Changing the Face ” başlıklı uluslararası mimarlık yarışması binanın “çehresinin” ve içinin yeniden yapılması için yenilikçi fikirler arıyor.

PKO Rotunda binası Zbigniew Karpinski’nin 1962-69 yılları arasında Varşova’nın merkezinde oluşturduğu şehir kompleksinin simgesel odak noktasıdır, iki büyük caddenin kesiştiği yerde bulunan ve şehrin ünlü bir simgesi olan bina aynı zamanda halkın gözde buluşma noktası. Bina, şehrin 20. Yüzyıl kent mimarisi açısından tarihi bir öneme sahip. Oldukça sembolik bir yapıda olan bu binanın yeniden tasarımlanması önemli modern simgeler arasına çağdaş bir yenilik getirmek için bulunmaz bir fırsat.

Etiketler

Bir yanıt yazın