Dünyayı Gezmeye Türkiye’den Başlayın!

Arkitera Seyahat Bursu ile dünyayı gezmeye Türkiye'den başlayın! Bursa son başvuru tarihi 15 Şubat 2012.

Geçtiğimiz sene ilki verilen Arkitera Seyahat Bursu’nun sahibi Yelta Köm oldu. Yelta Köm belirlemiş olduğu “Üretimin Peşinde” temasına uygun rotası ile dünyadaki 9 kenti gezerek, izlenimlerini bizimle paylaştı.

Bu seneki Arkitera Seyahat Bursu ise 15 günlük bir zaman diliminde Türkiye’de istediğiniz şehirleri gezme fırsatı sunuyor. Bursu kazanmanın 2 şartı var: Amaca uygun iyi bir tema ve buna paralel olarak düşük CO2 salımını hedefleyen bir rota belirlemek.

AMM Seyahat Bursu’nu kazanan aday, Haziran – Eylül 2012 tarihleri arasındaki 15 günlük bir zaman diliminde seyahatini gerçekleştirebilecek.

Katılım Koşulları

Seyahat Bursu 20 – 25 yaş arasındaki mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve çevre tasarımı bölümü öğrencileri ve mezunlarının katılımına açık olacak.

Katılımcılardan temel olarak 2 ana hedefin gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bunlar şu şekilde sıralanıyor:
– Arkitera Mimarlık Merkezi’nin faaliyet alanı olan fiziksel çevre kalitesi ve gayrimenkul sektörü çerçevesinde bir tema belirlemeleri,

– 15 günlük zaman diliminde Türkiye sınırları içerisinde istedikleri şehirler arasında düşük CO2 salımını hedefleyen bir rota belirlemeleri bekleniyor.

Tema ve düşük CO2 salımını hedefleyen rota dışında adaylardan istenenler ise şunlar:
– Kullandıkları tüm sosyal medya araçlarının linki (Twitter, Facebook, Linkedin, Friendfeed, Flickr, vb…)

– Yazmış oldukları blog(lar)

– Varsa kendi web siteleri

Başvuru – Değerlendirme – İstenenler

Başvurular, internet üzerinden, içinde hazırladığınız tema ve rotayı içeren mecra (blog gibi) ve diğer sosyal medya araçlarını barındıran “about me” profilinizi bize göndermenizle olacak.

Ön eleme yapıldıktan sonra, ikinci aşamaya geçen 10 kişi, Arkitera Mimarlık Merkezi’nde projelerinin sunumunu gerçekleştirecek. Sunumlarda, seçtikleri temaya göre hazırladıkları rotanın uygunluğu ve şehirler arası (belediye sınırları dışından itibaren) ulaşımda minimum CO2 salımını gerçekleştirilmesi aranacak. Sunumlar 30 dakika ile sınırlı olup, yapılan son değerlendirme ile birlikte kazanan açıklanacak.

Kazanan kişi, 15 gün boyunca Türkiye’de seçmiş olduğu şehirlerde kendi belirlediği rotaya göre hareket edecek ve yine belirlediği tema ile ilgili yazı yazıp, fotoğraf çekecek. Kazanan kişiden seyahati sırasında, sosyal medya araçlarını aktif olarak kullanması bekleniyor (Facebook, Twitter, Foursquare, Formspring gibi).

Takvim

Arkitera Seyahat Bursu 2012’nin İlanı: 08 Aralık 2011 Perşembe

Son Başvuru Tarihi: 15 Şubat 2012 Çarşamba saat 23:59’a kadar

Ön Eleme Sonuçlarının Açıklanması: 20 Şubat 2012 Pazartesi

Sunumlar: 25 Şubat 2012 Cumartesi

Kazananın Duyurulması: 1 Mart 2012 Perşembe

Seyahat Aralığı: Haziran – Eylül 2012

Arkitera Seyahat Bursu 2012’nin Sunumu: 4 Ekim 2012 Perşembe

Burs hakkında detaylı bilgiye www.seyahatbursu.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın