Dünyanın İlk Üç Boyutlu Baskı ile Üretilen Mahallesi

Kar amacı gütmeyen bir topluluk olarak evsizlik sorunuyla mücadele eden New Story ekibi, ÉCHALE ile ortak yürüttükleri “dünyanın ilk üç boyutlu baskı ile üretilen mahallesi” projesini duyurdu.

Meksika’nın Tabasco eyaletindeki bir bölgede, yıkılma riski taşıyan barınaklarda ikamet eden ailelere güvenli bir barınma ortamı sağlamak için harekete geçen New Story ve ÉCHALE, üç boyutlu yazıcı teknolojisini kullanarak elli konuttan oluşan bir mahalle planlıyor. Her birinde iki yatak odası, bir oturma odası, mutfak ve banyo bulunacak yapılar, konutlarda yaşayacak ailelerle birlikte tasarlandı. Yapıların statik projesi üzerine çalışılırken, yerleşmenin Meksika’nın kritik deprem bölgelerinden birinde yer aldığı göz önünde bulunduruldu ve olası bir depreme karşı bütün güvenlik standartları sağlandı.

Üç boyutlu baskı üzerine uzmanlaşan ICON ekibi, evlerin üretiminde New Story ve ÉCHALE iş birliğine dahil olarak, kırsal bölgelerde kullanılabilmesi amacıyla özel olarak geliştirilen Vulcan II adlı üç boyutlu yazıcıyı kullanıyor. Neredeyse 45 m² büyüklükte olan yapıların her biri, birkaç güne ayrılacak şekilde planlanan ve toplamda yirmi dört saati bulan bir baskı sürecinin ardından hazır hale geliyor.

 

 

Etiketler

Bir yanıt yazın