Dünyanın İlk Karma Kullanımlı Oyun ve E-spor Yapısı

Populous, "dünyanın ilk karma kullanımlı oyun ve e-spor yapısı" olacak olan Qiddiya City Esports Arena projesinin detaylarını yayınladı.

Suudi Arabistan’ın Qiddiya mega eğlence projesinin odak noktası olması için tasarlanan Qiddiya City Esports, şehrin eğlence, spor ve kültürle bilgilendirilmiş “oyun hayatı” ethosunu güçlendirmeyi amaçlıyor. Arena, ülkenin on dört “giga-projesi”nden birini oluşturan bölge için ilk proje olacak ve geniş kapsamlı Suudi Vizyonu 2030’un ayrılmaz bir parçası olmayı hedefliyor. Qiddiya’da sonunda dört ayrı e-spor mekanı bulunması öngörülüyor.

5.155 kişilik mekan, oyunlardan ilham alan neon ışıklarla kaplanmış trapezoidal hacimden oluşacak. Bu hacimler, ana etkinlik alanlarına ev sahipliği yaparken zemin seviyesindeki dört “portal” ise iç mekanlara ve ana salona aydınlatmalı girişler sağlayacak.

Ofise göre, çok amaçlı mekan, dünyadaki herhangi bir e-spor arenası içinde en büyük video ekranı sayısına ev sahipliği yapacak ve hem ulusal hem de uluslararası e-spor gereksinimlerini karşılayacak. Mekan içinde, ana salondaki oturma bölümü, merkezi bir aydınlatma etrafında düzenlenecek ve 4D dokunsal koltuklarla tamamlanan manzaraları optimize etmek üzere stratejik olarak tasarlanmış. Bu, ziyaretçilere deneyimi hissetmelerine ve koklamalarına olanak tanıyarak tamamen etkileşimli bir oyun ortamı yaratıyor.

Öneri, bir oyun salonunu, bir yeme alanlarını, perakende mağazaları ve oturma bölgesini saran iki koridor aracılığıyla erişilen bir eğlence bölgesini barındırıyor. İşletmeyi artırmak ve mekanın topluluk kullanımını teşvik etmek amacıyla, bir etkinlik öncesinde veya etkinlik olmayan günlerde birçok alan da erişilebilir olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın