Dünyanın En Yüksek, Kapalı Alan Şelalesi Singapur Changi Havalimanı’nda İnşa Ediliyor

Safdie Architects tarafından tasarlanan Singapur Changi Havalimanı'ndaki karma kullanımlı gelişim projesi Jewel, 17 Nisan'da kapılarını ziyaretçilere açacak. 134.000 metrekarelik camla kaplı simit şeklindeki bina tamamen halka açık olacak.

Jewel ismini taşıyan projenin merkezinde dünyanın en yüksek, yapay, kapalı alan şelalesi olacak. Projede diğer dikkat çeken noktalar hem yolculara hem de kamuya açık iç mekan ormanı, yürüyüş parkurları, restoranlar, perakande satış yerleri olacak.

Jevel, hem doğal yaşam hem de alışveriş deneyimi fikrini bir araya getirerek, havalimanını canlandırıcı ve canlı bir şehir merkezi haline getirme fikrini çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor.
Moshe Safdie

Tasarımın merkezini oluşturan “orman vadisi”, yürüyüş parkurları ve 200’den fazla bitki türü arasında yer alan sessiz oturma alanları içeren teraslı kapalı bir alan.

Burada bulunan, dünyanın en yüksek kapalı şelalesi olan “yağmur girdabı”, kubbeli bir çatıdaki açık bir gözden yedi kat aşağı iniyor.

Bölgenin sık ve güçlü fırtınaları sırasında, dakikada yaklaşık 38 metreküp yağmur suyunun bu gözden akması planlanıyor. Bu su, soğutma ve hava akışı sağlamak amacıyla yeniden kullanılmak üzere yeniden toplanacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın