Dünyanın En Büyük Planetaryumu Şangay’da Kuruluyor

Şangay’da bilim ve teknoloji müzesi olarak hizmet verecek olan Şangay Planetaryumu, Haziran ayında ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Yeni Pudong bölgesinde yer alacak olan planetaryum, toplam 38 bin metrekarelik bir alan üzerine oturacak ve kapladığı alan itibarıyla da dünyanın en büyük planetaryumu olarak anılacak.

Planetaryum, yapı olarak, bir esas binadan ve gençler için bir keşif merkezi türünden ek tesis birimlerinden ve kamuya açık iki gözlemevinden oluşacak. Sergi alanı toplam 12 bin 500 metre karelik bir alan üzerine yerleşecek.

Bu planetaryumda, bazıları Ay’dan, Mars’tan ve Vesta’dan (dev bir gök cismi/ asteroid) gelen 70 kadar meteorit bulunacak. Ayrıca sergilenecek olan 120 koleksiyon objesi arasında Isaac Newton’un, Galileo Galilei’nin, Johannes Kepler’in ve diğer bazı bilim adamlarının orijinal eserleri yer alacak.

Öte yandan, ziyaretçilerin astronomi bilimine ilişkin etkileşimli bilgi edinmesini sağlamak amacıyla verilerin görüntülenmesi, yükseltilmiş gerçeklik, sanal gerçeklik, biometri ve yapay zeka gibi teknolojiler de uygulamaya konulacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın