Dünyanın En Büyük Oyun Tahtası ile e-Mobiliteyi Yeniden Düşünmek

Italo Rota ve CRA- Carlo Ratti Associati, Milano’nun Botanik Bahçesini çarpıcı bir biçimde 3500 metrekarelik etkileşimli bir oyun alanına dönüştüren "Walk the Talk"u tasarladı. Tasarım Haftası’nın INTERNI Re-evolution sergisinin bir parçası olarak küresel enerji şirketi Eni için geliştirilen proje, 26 Nisan 2023’e kadar Milano Tasarım Haftası boyunca halka açık olacak.

CRA- Carlo Ratti Associati, Milano Tasarım Haftası 2023 için şehrin botanik bahçesini dünyanın en büyük oyun tahtasına dönüştüren bir proje tasarladı. Erişilebilir bir ‘’kendi yolunu seç’’ serüveni olarak tasarlanan “Walk the Talk” oyuncuları sürdürülebilir bir hareketlilik için günlük seçimleri keşfetmeye ve bunlar üzerine düşünmeye davet ediyor.

“Walk the Talk” yolu Milano’nun simge yapılarını içeren metaforik bir gezinti olarak tasarlanmış.

Fotoğraflar: Marco Beck Peccoz

3.500 metrekareye yayılmış enstalasyon gece ve gündüz dinamik ışık ve ses efektleri yaratan 400’den fazla ahşap karo, birkaç patika ve kavşak oluşturuyor ve 32 farklı ikon içeriyor. Bu ikonların her biri, trafikten toplu taşımaya, elektrikli araba paylaşımına kadar oyunun kentsel hareketlilik temasına bir engel veya bir çözüm getiriyor. Oyuncular, ister tek başlarına ister başkalarıyla birlikte; aşırı kalabalık mahalleler veya yaya yollarının azlığı gibi sorunlara sürdürülebilir çözümler bularak şehirde yollarını buluyorlar. Oyuncuların rotaları yol boyunca karşılaştıkları çeşitli kavşaklarda ve rastlantılarda yaptıkları seçimlere bağlı olarak değişiyor.

Yolun renkli karoları, gün boyunca enerji toplayan ve gün batımından sonra uzun süreli bir ışıltı bırakan, özel parlak cilalar ve filmlerin bir kombinasyonu ile üretilmiş. Bu ışıltılı etki, bahçe boyunca düşük yoğunluklu bir aydınlatma sistemi ile artırılarak alana atmosferik bir kalite katıyor ve ziyaretçilerin hava karardıktan sonra da oyunu oynamasına imkan sağlıyor.

“Walk the Talk” yolu oyun tasarımcısı topluluğu Bob Factory Gaming Studio ile birlikte  FM Milano tarafından sağlanan grafik tasarım konsepti ile tasarlandı.

Italo Rota Building Office’in kurucusu Italo Rota “Walk the Talk”, ziyaretçi ile Milano’nun çok sevilen Botanik Bahçesi arasında bir diyalog oluşturmak için oyun kavramını kullanıyor. İnsanların paylaşabileceği bir deneyimin yanı sıra, tarihi mekan ve şehirle etkileşim kurmanın katılımcı bir yolunu sunuyor,” diyor.

CRA’nın kurucu ortağı ve MIT Senseable City Lab’in yöneticisi Carlo Ratti, “Mobilitenin geleceği, kolektif anlayış ve katılım gerektiren önemli zorluklar içeriyor” diyor ve ekliyor “Dijital oyunlaştırmanın her yerde olduğu bir zamanda, fiziksel bir oyun tahtası ile -şimdiye kadar yapılmış en büyüklerden biri- deneyler yapmak istedik. ‘Walk the Talk’, mobilitenin geleceği hakkında önemli bir sohbeti hızlı bir şekilde başlatmaya yardımcı olacak erişilebilir bir deneyim.”

Etiketler

Bir yanıt yazın