Dünyanın En Büyük Kaleydoskopu: LEAPscape

Sahne tasarımı yapan Stufish, Suudi Arabistan'da dünyanın en büyük kaleydoskopunu tasarladı.

40 metre uzunluğa ve 6 metre yüksekliğe sahip olan kaleydoskop, Riyad’da 1-3 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 2022 LEAP Teknoloji Konferansı için, konuklara kapsamlı, sürükleyici bir deneyim sağlamak için özel olarak tasarlandı.

Tasarım ofisine göre “dünyada türünün en büyüğü” olan LEAPscape, LED karolardan ve gerilmiş ayna folyodan yapılmış. GiantMirror adlı bir Showtex ürünü olan aynalı folyo, Stufish’in, izleyicinin deneyiminde herhangi bir görsel kesinti olmaksızın tamamen kusursuz ve çarpık olmayan bir yüzey oluşturmasını sağlıyor.

Stufish, LED karolara Suudi Arabistan’ın doğal alanlarından, denizin altına oradan da gökyüzüne uzanan görüntülerden oluşan bir sunumu yansıtmış. Görüntüler, dijital efektlerle katmanlanmış ve bir kaleydoskop efekti oluşturmak için aynalardan yansıtmış.

Kaleydoskop, etkiyi dahili olarak doğrulamak, içeriği üretmek ve kalıpların etkili olmasını, geçişlerin akıcı olmasını ve ortamdaki değişikliklerin eskisi kadar agresif olmamasını sağlamak için 3DS Max yazılımı ve sanal gerçeklik ekipmanları kullanılarak geliştirilmiş.

Tasarımcılar, ziyaretçilerin deneyimlerinde “bir nefes almasına” izin vermek için çevresel görüntülerin ölçeğini yeterince sık değiştirmeye çalışmış.

LEAPscape’in zemininde ve üç duvarında LED karolar bulunurken ayna folyo, alanın geri kalanını oluşturuyor. Her iki uçta bulunan üçgen giriş ve çıkış açıklıkları, ziyaretçilerin içeri akışına izin verirken kurulumun görsel deneyimini bozmamak için dikkatlice yerleştirilmiş. Cam veya çelikten imal edilmiş elemanlar yerine aynalı folyo ile yapıldığı için kurulum hafif ve sadece 15 kilo ağırlığında. Ölçek, aynı zamanda, tasarımda doğru malzemeyi doğru şekilde kullandığında neler başarılabileceğinin bir göstergesi.

Etiketler

Bir yanıt yazın