Dünyada İlk Olacak

Dünyanın ilk Urartu Müzesi olma özelliğini elinde bulunduran Van Urartu Kalesi’nin temeli atıldı. 12 bin 500’ü kapalı 53 bin metre kare alan üzerinde yapılacak müze, ülke kalkınmasında önemli rol oynayacak.

İl Özel İdaresi tarafından ihalesi tamamlanan ve 13 milyon 950 bin liraya ihale edilen Urartu Müzesi, 12 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak. Müzede, Urartu eserlerinin tamamının sergilenmesi için imkan sağlanacak. Daha önce 90 bin Urartu eserinin bulunduğu Van’da, yer sıkıntısı nedeni ile sadece 2 bin 443 tanesi sergilenebiliyordu. Yeni müze ile eserlerin tamamı gün yüzüne çıkmış olacak.

Büyük bir medeniyet olan Urartu’ların 300 yıl yaşadığı bölgede yer alan müzenin açılışı, gelecek yıl bu tarihlerde gerçekleşecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, tarihin hangi döneminde kalmış olursa olsun, birçok yapıya sahip çıkmaya devam ediyor. Van’ı, Van Kalesi’ni ve özellikle eski Van Şehri’ni ayağa kaldırmak amacıyla çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda Van Kalesi ve çevresinde son 3 yılda önemli yatırımlar gerçekleşti. Sadece Van Kalesi’nin sur onarımına 2 milyon lira harcandı. Kaleye çıkan yol için ise 1 milyon lira harcama yapıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın