Dünya Mimarlık ve Yerleşme Günü Kutlu Olsun!

Dünya Mimarlık Günü, 1996 yılından beri her sene Ekim ayının ilk Pazartesi günü Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Dünya Yerleşme Günü ile beraber kutlanıyor.

Bu sene 3 Ekim Pazartesi gününe denk gelen Dünya Mimarlık Günü’nün teması, “Mimarlık ve İnsan Hakları”. Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen Dünya Yerleşme Günü’nün teması ise “Şehirler ve İklim Değişkliği”.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin internet sitesindeki haberde temayla ilgili şu şekilde bilgi veriliyor:

“Uluslararası Mimarlar Birliği’nin (UIA) Ocak 2011’de Beyrut’ta yapılan konsey toplantısında belirlenen tema, UIA 2011 Tokyo ve UIA 2014 Durban Kongreleri’nin sürdürülebilirlik ve kentsel çeşitlilikle ilgili temalarına paralel olarak ve UIA’nın ‘Tasarımla Sürdürülebilirlik’ stratejisiyle ilişki içinde ele alınacak.

UIA, dünyanın farklı ülkelerinde bulunan mimarlık örgütlerini, 2011 Dünya Mimarlık Günü’nü belirtilen tema kapsamında kutlamak ve mimarlığın nasıl bir fark yaratabileceğini göstermek için, sergiler, konferanslar, tartışmalar ve mimarlar tarafından geliştirilen çeşitli mimari ve kentsel çözümleri içeren yerel ve ulusal projelerin sergilenmesi gibi faaliyetlerde bulunmaya çağırıyor.”

Türkiye çapında yapılan etkinliklerin tümüne Mimarlık Haftası etiketinden ulaşılabiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın