Dünya Mimarlık Haftası Yasaklı Kitaplarla Kutlandı

TMMOB Mimarlar Odası Dünya Mimarlık Haftası etkinliklerini yasaklı kitaplarla kutladı. Yüksel Caddesi’nde yapılan basın açıklamasından sonra sergi açıldı.

Dünya Mimarlık Haftası kapsamında Mimarlar Odası Ankara Şubesi bir hafta sürecek etkinlik programına basın toplantısı yaparak başladı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, “Son dönemdeki kentlere yönelik saldırılara karşı direnişin simgesi olan odamız, sürekli baskı altında tutulmak isteniyor. Bir süre önce böcek skandalıyla karşı karşıya kaldık, şimdi de korsan kitap baskınlarıyla mücadele ediyoruz” dedi. Hakkan, “İhbar var diyerek depomuza yapılan baskındaki kitaplar satışı olan kitaplar değildir, aksine Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşülerek basılan ve okullarda çocuklara bedava dağıtılan kitaplardır.

Bu kitapların korsan olması mümkün müdür?” dedi. Ali Hakkan, buradan tüm kamuoyuna sesleniyorum, “Telif Hakları mimarların en hassas oldukları noktadır. Odamızın satışta olan kitaplarının bandrolü vardır, bandrolü olmayan kitaplarımız üyelerimize dağıttığımız kitaplardır” dedi.

“BELEDİYE’Yİ İHBAR EDİYORUM”

Basın açıklamasında söz alan Oda Sekreteri Tezcan Karakuş Candan ise, “Mimarlar Odası tarafından bastırılan tüm yayımların bir kopyası Emniyet’in elinde mevcuttur. Ellerinde bulunan kitaplar bu güne kadar korsan değildi de bugün mü korsan oldu? Derneklerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversitelerin bastığı kitaplarda bandrol ne zaman aranmıştır? Bu işler ihbar üzerine yapılıyorsa bende ihbarda bulunuyorum. Devlet kurumları olan TOKİ’nin ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yayımladığı kitaplarda da bandrol yok. Buyurun orayı da basıp aynı aramayı yapın” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın