Dünya mimarlık günü ve kent filmleri festivali

2007 yılından bu yana düzenlenen, “İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali”nin bu sene altıncısı düzenleniyor.

Festivali, “Dünya Mimarlık Günü” nedeniyle Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesince gerçekleştirilen “Mimarlık ve Kent Şenliği” programı kapsamında düzenleniyor.

“Dünya Mimarlık Günü” olan 1 Ekim’de başlayacak olan festivale, başta mimarlar olmak üzere, alana ilgi duyan her kesimden aktif katılım sağlanması hedefleniyor.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin bu yıl altıncısını düzenlediği “İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali”nin yarışma bölümünde ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Bosna- Hersek, Fransa, Hollanda, İspanya, İsrail, İsveç ve Türkiye’den katılan belgesel ve canlandırma dallarındaki filmler yer alacak.

İlk üç ödülü alan filmler; 7 Ekim 2012 Pazar günü saat 17:30’da Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Karaköy Binası’nda yapılacak ödül töreninde açıklanacak.

1-6 Ekim 2012 tarihleri arasında, İstanbul’un her iki yakasında, iki farklı salonda, seçilen filmlerin gösterimi yapılacak. Toplamda 30 adet film gösterim programında yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın