Salt, Dünya Mimarlık Günü Kapsamında Kalebodur Desteğiyle Film Gösterimi ve Söyleşi Programı Düzenliyor

Salt, 1985’ten bu yana her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanan Dünya Mimarlık Günü kapsamında Kalebodur desteğiyle film gösterimi ve söyleşi programı düzenliyor.

Prof. Dr. Kemal Ahmet Arû’nun 1950’li yıllarda tasarladığı 4. Levent Mahallesi Salt Araştırma, Gültekin Çizgen Arşivi

Program, 3 Ekim Salı günü Açık Sinema’da Kievli sanatçı, yazar ve yönetmen Oleksiy Radynski’nin, Ukrayna mimarlığının öne çıkan isimlerinden Florian Yuriev’i odağına aldığı Infinity According to Florian [Florian’a Göre Sonsuzluk] filminin gösterimiyle başlayacak. Prömiyerini Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde yapan 2022 yapımı belgesel film, çekim sırasında seksenli yaşlarının sonunda olan Yuriev’in Ukrayna’daki üretimlerini koruma çabasına dikkat çekiyor.

4 Ekim Çarşamba günü mimarlar Bülent Batuman ve Emel Cantürk’ün gerçekleştireceği sunumlarda ise erken Cumhuriyet döneminden günümüze mimarlık, barınma ve konut politikaları ele alınacak. Salt Galata’daki program, katılımcıların sunumlarının ardından Orkun Dayıoğlu’nun moderatörlüğündeki söyleşi ile sona erecek.

Ayrıca program kapsamında eğitimci, mimar ve bürokrat Ali Mukbil Gökdoğan’ın (1909-1992) arşivi, Salt Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi’ne eklenerek archives.saltresearch.org’da erişime açılıyor.

Program

Gösterim:
Infinity According to Florian [Florian’a Göre Sonsuzluk], Oleksiy Radynski, 20223 Ekim Salı, 19.00
Salt Beyoğlu, Açık Sinema

Sunum ve Söyleşi:
“Erken Cumhuriyet’ten Günümüze Türkiye’de Konut”
Konuşmacılar: Bülent Batuman, Emel Cantürk Akyıldız
Moderatör: Orkun Dayıoğlu
4 Ekim Çarşamba, 18.30
Salt Galata, Atölye II-III

Etiketler

Bir yanıt yazın