Dünya Dışı Deneyim Vaadeden Bir Proje: Moon Dubai

Kanadalı mimarlık firması Moon World Resorts Inc., Dubai’de insanın hayal gücünün sınırlarını zorlayan ay şeklinde bir tatil köyü projesi tasarladı.

5 milyar dolarlık bir bütçeyle inşa edilmesi planlanan Moon Dubai, Kanadalı mimarlık şirketi ve fikri mülkiyet lisansçısı Moon World Resorts Inc. (MWR) tarafından projelendirilmiş.

Mimarlık ofisi ortakları Sandra G. Matthews ve Michael R. Henderson tarafından önerilen ve ortaklaşa tasarlanan ay şeklindeki tatil köyünün 48 ayda inşa edilmesi planlanıyor. Toplam 224 metre yüksekliğe sahip olacak projenin yılda 2,5 milyon kişiyi ağırlaması bekleniyor.

10 dönümlük tesisin Ay’ın yüzeyinde olma hissini uyandırmak üzere “ay yüzeyinin otantik bir kolonisi” şeklinde düzenlenmesi ve uzay turizmini keşfetmek için uygun fiyatlı erişim arayanların gözdesi haline gelmesi amaçlanıyor. Tesisin ayrıca, çeşitli uzay ajansları ve ilgili astronotları için öncü mimari, mühendislik, tasarım ve teknolojiye odaklanan bir eğitim platformuna ev sahipliği yapması planlanıyor. Moon Dubai’de, ayrıca “Sky Villas” olarak adlandırılan ana üst yapı disk binaları içinde dahili olarak barındırılan 300 özel konut biriminin de inşa edilmesi düşünülüyor.

Moon Dubai’yi ziyaret eden konuklar, SPA ve sağlıklı yaşam bölümü, gece kulübü, etkinlik merkezi, küresel buluşma yeri, dinlenme salonu ve henüz detayları açıklanmayan tesis içi “ay servisi” gibi çeşitli lüks olanaklardan yararlanabilecek.

İlk aşamada proje için yatırımcı bulmak amacıyla, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn ve Kuveyt dahil olmak üzere Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni kapsayan bir tanıtım turuna çıkılması hedefleniyor. Bölgesel lisansın ve kesin yer seçiminin tamamlanmasının ardından bir yıllık bir geliştirme öncesi program başlatılması ve sonrasında dört yıllık bir inşaat süreci yürütülmesi planlanıyor.

Moon World Resorts Inc., Kuzey Amerika, Avrupa, MENA ve Asya bölgelerinin her birinde bir tane olmak üzere, dünya çapında dört adet Moon tesisi oluşturmayı amaçlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın