“Dünya Dikdörtgen Değildir”

Yazar ve illüstratör Jeanette Winter, "The World Is Not a Rectangle" ismini verdiği kitapta Zaha Hadid'in ilham verici hayat hikayesini renkli çizimler ile çocuklara anlatıyor.

Jeanette Winter çocuklar için hazırladığı kitapta renkli illüstrasyonlar ile Zaha Hadid’in ilham veren ve çığır açan hayat hikayesini anlatıyor.

Winter, Hadid’in çocukluk ve yetişkin dünyasına eğlenceli bir bakış sunuyor. Genç okuyucuları dünyayı günlük nesnelerin ötesinde görebilen Zaha’nın bakış açısıyla yaklaşmaya çağırıyor.

Kitapta, Zaha Hadid’in çocukluğu boyunca Irak’ın güzel nehirlerinden, kum tepelerinden ve eski kent kalıntılarından nasıl etkinlendiği ve doğadan aldığı ilhamla tasarladığı binalar anlatılıyor.

Zaha Hadid, doğaya ve kentin dokusuna hayranlıkla yetişir. Kendi kıyafetlerini tasarlar, ülkesindeki tarihi kalıntılara hayranlık duyar ve kentler kurmayı hayal eder. Zaha’nın fikirleri vardır. Zaha matematik eğitimi alır, sonra ülkesini Londra’da mimarlık okumak için bırakır. Daha sonra dünyada hiç görülmemiş olanı planlamak ve tasarlamak için çalışır.

5-10 yaşları arasındaki çocukları hedefleyen kitap toplam 56 sayfa. Kitap https://www.amazon.com/World-Not-Rectangle-Portrait-Architect/dp/148144669X adresinden sipariş verilebiliyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın