Dünya Anıtlar Fonu’ndan Türkiye ve Suriye’deki Depremlere İlişkin Açıklama

Dünya Anıtlar Fonu (WMF), art arda meydana gelen iki güçlü depremin ardından Türkiye ve kuzeybatı Suriye halkıyla dayanışma içinde olduklarını, hasarın boyutunu anlamak ve herhangi acil kurtarma girişimleri için durumu izlemeye devam edeceklerini açıkladı.

Dünya Anıtlar Fonu (WMF), art arda meydana gelen iki güçlü depremin ardından Türkiye ve kuzeybatı Suriye halkıyla dayanışma içinde olduklarını ifade ettiği açıklamada 7,8 büyüklüğü ile Türkiye’de 1939’dan bu yana kaydedilen en şiddetli deprem olduğunu ve merkez üssü Kahramanmaraş’ta olan depremler sonucu söz konusu bölgelerde hasar meydana geldiğini, birçok tarihi binanın depremlerden zarar gördüğünü bildirdi.

Yapılan açıklamada Gaziantep Kalesi’nin ve Şirvani Camii’nin kubbesi ve doğu duvarının yıkıldığı, Türkiye’nin güneyinde çok sayıda kilisenin de hasar gören binalar arasında bulunduğu bilgilerine yer verildi.

Ek olarak Suriye’den çeşitli kentlerdeki arkeolojik alanların hasar gördüğü ve Halep Kalesi ile şehrin Ulusal Müzesi’nin orta düzeyde hasar gördüğü ifade edildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın